torstai 23. helmikuuta 2023

KEVÄISET KOTISUKAT - ilmainen ohje

Heippa!

Jos joku ihmettelee mihin täältä blogista on hävinnyt Nopsat kotisukat -ohje, niin mä tunnustan, että se olin mie ite, joka sen poisti 😄 Syynä siihen oli se, että samaan blogiin ei kannata laittaa kahta "samanlaista" ohjetta ja tää uusi ohje on ehdottomasti 💪 verrattuna siihen vanhaan 😊 So. 

Tallenna ohje itsellesi ja sen enempää turisematta, toivottavasti tykkäät! 

Kikkajohanna


KEVÄISET KOTISUKAT

Ohje

Koko

38-39, jalkaterän pituus muokattavissa

Puikot

3 mm tai käsialan mukaan

Langat

Novita Nalle langanjämiä,

juoksevuus 100 g = 260 m

Langanmenekki

noin 75 g

Neuletiheys

28 silmukkaa kirjoneuletta 10 sentillä.

Suunnittelija

Kikka Virolainen

ssk

Siirrä 2 silmukkaa yksitellen oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein. Vie vasen puikko silmukoiden läpi kiertämättä silmukoita. Neulo silmukat yhteen poimimalla oikealla puikolla lanka silmukoiden läpi.

Neulo näin

Sukan varsi

Luo keltaisella langalla 56 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 14 silmukkaa kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan takana 4. ja 1. puikon välissä. Neulo 2 o, 2 n joustinta 15 kerrosta tai haluamasi korkeus. Lisää joustimen viimeisellä kerroksella 1 s jokaiselle puikolle. Silmukoita on tämän jälkeen jokaisella puikolla 15.

Kantatilkku (vahvennettu kantapää)

Neulo kantapää vihreällä langalla 4. ja 1. puikon silmukoilla eli 30 silmukalla. Aloita kantatilkun neulominen nurjalta puolelta ja neulo 1 kerros nurin. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule:

Kerros 1: Nosta 1 s neulomatta ja neulo 1 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Käännä työ. Kerros 2: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kaikki muut silmukat nurin. Käännä työ.

Toista näitä kahta kerrosta, kunnes olet neulonut kantatilkkuun 30 kerrosta. Viimeinen kerros on nurja kerros. Jaa sen jälkeen kantatilkun silmukat kolmeen osaan: 10-10-10 ja tee kantapohjan kavennukset.

Kantapohja

Neulo ensimmäisellä kerroksella työn oikealla puolella vahvennettua neuletta 19 silmukalla. Neulo seuraava silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 9. Käännä työ.

*Nosta työn nurjalla puolella 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa nurin ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka nurin yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 9. Käännä työ.

Nosta työn oikealla puolella 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukalla vahvennettua neuletta ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 8. Käännä työ*.

Jatka *-* neulomista ja kavennuksia, kunnes jäljellä on keskimmäiset 10 silmukkaa. Viimeinen kerros on nurja kerros.

Neulo KAAVIO 1

Aloita jalkaterän neulominen. Kerroksen vaihtumiskohta on nyt sukan alla 4. ja 1. puikon välissä. Poimi kantapään reunasta silmukat ja neulo ne kiertäen oikein seuraavasti:

Neulo 1. puikolle 5 kantapohjan silmukkaa ja poimi sekä neulo kiertäen oikein 16 s kantatilkun reunasta (15+1) eli yhteensä 21 silmukkaa. Neulo 2. ja 3. puikon silmukat normaalisti. Poimi ja neulo 4. puikolle kiertäen oikein 16 s kantatilkun reunasta ja neulo 5 kantapohjan silmukkaa eli yhteensä 21 silmukkaa. Silmukat jakautuvat puikoille nyt 21-15-15-21.

Jatka neulomista kaavion mukaan ja tee kiilakavennukset. Neulo kiilakavennuksissa 1. puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ssk. Toista kavennuksia kaavion mukaan, kunnes jokaisella puikolla on taas 15 silmukkaa.

Neulo KAAVIO 2

Jatka sukan neulomista ja neulo KAAVIO 2. Voit muokata jalkaterän pituuden sopivaksi neulottuasi kaavion kerroksen 44. Aloita sen jälkeen sukan kärjen neulominen.

Sukan kärki

Neulo sukan kärki vihreällä langalla ja tee kärkikavennukset leveinä nauhakavennuksina: Neulo 1. puikon ja 3. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 1 kerros kaventamatta.

Tee kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on 8-8-8-8 s. Tee kavennukset sen jälkeen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 2-2-2-2 s. Katkaise lanka ja päättele. Neulo toinen sukka samoin.


KAAVIOT
Ilon silmukoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keittiöpsykologi iskee osa 1

Myös luovuus kaipaa lepoa No heippa! Mä ajattelin jutella tänään luovien taukojen merkityksestä. Näitä juttuja ei ole otettu mistään oppik...