lauantai 14. toukokuuta 2022

Lautasliinoja langanjämistä

Heippa hei 😊

Mitä sulla on puikoilla just nyt? Itse olen edelleenkin vähän väsynyt enkä jaksa just nyt neuloa oikeastaan mitään.

Sitten katsoin yhtenä päivänä Novitan livelähetyksen instassa, jossa kerrottiin tämän kevään ja kesän trendeistä. Sen mukaan tämän kevään ja kesän nousevin trendi maailmalla on ehdottomasti virkkaaminen ja varsinkin isoäidin neliöt.

Kun katsoin tuon liven, minuun pisti pieni virkkauskärpänen, vaikka olenkin siinä hommassa varmaan maailman surkein tekijä. Osaan virkata isoäidin neliön ja kukkiakin, mutta mitään isoa mun pinnani ei riitä  ruveta virkkaamaan 😁

Mietin tuossa, että josko jaksaisin edes virkata jotain pientä, kun neulominen ei just nyt suju.
Niin rupesin virkkaamaan ihan extempore langanjämistä  tällaista pikku liinaa leipälautasen päälle kesäksi. Ajattelin, että nämä sopisivat tosi kivaksi väripläjäykseksi vaikkapa mökille tai parvekkeelle, mutta itse laitan nämä vaan kahvipöydän koristeeksi.

Mitään ohjetta minulla ei näihin tietystikään ole. Virkkaan näitä Nallen vahvuisista langanjämistä ja nämä ovatkin oikein kunnon jämäsyöppöjä 👍 Tiedän kyllä, että villa ei ole paras vaihtoehto näihin, mutta puuvillalankoja minulta ei nyt löydy. Enkä jaksa nyt välittää siitä.

Virkkaan tätä ympyrää spiraalina ja koska langanvaihtoja on tosi paljon, on virkkaaminen hidasta. Langanpäät virkkaan työn väliin, niin niitäkään ei tarvitse päätellä erikseen. 

Minusta tämä näyttää ihan kivalta, mietin tosin miten viimeistelen tämän reunat. Olen ajatellut, että tässä on nyt kaksi vaihtoehtoa. 

Joko virkkaan liinojen reunaan yksivärisen piparkakkureunan tai sitten virkkaan parin sentin levyisen yksivärisen suoran reunan. Sitten keksin yhden kivan jutun, jota aion kokeilla seuraavaan liinaan. Siitä kerron sitten myöhemmin teille lisää 😊 Se nopeuttaa näiden liinojen virkkaamista paljon.

Ihanaa toukokuun 15. päivää!

Kikiliakii


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luontopolku sukkaohje - ilmainen

Kikka Virolainen Luontopolku Kirjoneulesukkaohje   - Luonnonhelmassa - Kesäisten koivujen katveessa. Kuohuvan kosken rannalla. Kulke...