torstai 10. maaliskuuta 2022

PÄIVITETTY 218 Sydämen sukkaohje!

218 SYDÄMEN SUKAT

Päätin siirtää tämän vanhan sukkaohjeeni tänne uuteen blogiin ja päivitin sen siinä samalla. Toivottavasti tykkäät!

Koko 38-39

Pohkeen ympärys noin 38 cm

Sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan

Langat

Novita 7 Veljestä; valkoinen, musta, harmaa ja keltainen

Langanmenekki yhteensä noin 210 g

Lankojen juoksevuus 100 g = 200 m

Neuletiheys 24 silmukkaa kirjoneuletta 10 sentillä.

Suunnittelijana Kikka Virolainen 30.8.2019

Ssk

Nosta 2 s yksitellen oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein. Siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle kiertämättä niitä ja neulo oikein yhteen takareunoista.


Neulo näin

Varren joustin

Luo mustalla langalla 64 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 16 silmukkaa kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan takana 4. ja 1. puikon välissä. Neulo 16 kerrosta 2 o, 2 n joustinneuletta.

Neulo KAAVIOT 1 ja 2

Ota työhön mukaan valkoinen lanka ja lisää KAAVION 1 ensimmäisellä kerroksella 2 silmukkaa. Silmukoita on lisäysten jälkeen puikoilla 16-17-16-17. Kun olet neulonut KAAVION 1, jatka neulomalla KAAVIO 2. Kun olet neulonut KAAVION 2, tasaa silmukat ennen kantapään neulomista puikoille seuraavasti: 13-14-13-13. Vaihda sitten lanka ja neulo kantapää.

Kantatilkku (vahvennettu kantapää)

Neulo vahvennettu kantapää mustalla langalla 4. ja 1. puikon silmukoilla. Siirrä siis ensin 4. ja 1. puikon silmukat samalle puikolle. Tällä puikolla on nyt 26 silmukkaa. Jätä 2. ja 3. puikon silmukat puikoilleen lepäämään. Aloita kantatilkun neulominen sukan nurjalta puolelta ja neulo ensin 1 kerros nurin. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule:

Oikea puoli: Nosta 1 s neulomatta ja neulo 1 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Käännä työ. Nurja puoli: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kaikki muut kerroksen silmukat nurin. Käännä työ. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes olet neulonut kantatilkkuun yhteensä 26 kerrosta. Jaa sen jälkeen kantatilkun silmukat puikolla kolmeen osaan 8-10-8 ja tee kantapohjan kavennukset.

Kantapohja

Neulo ensimmäisellä kerroksella työn oikealla puolella vahvennettua neuletta ensin 8 sivusilmukalla ja sitten 9 keskimmäisellä silmukalla eli yhteensä 17 silmukalla. Neulo (seuraava) 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 7. Käännä työ.

*Nosta työn nurjalla puolella 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa nurin ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka nurin yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 7. Käännä työ.

Nosta työn oikealla puolella taas 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa vahvennettua neuletta ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 6. Käännä työ.*

Jatka *-* neulomista ja kavennuksia, kunnes kaikki sivusilmukat on kavennettu pois ja jäljellä on keskimmäiset 10 silmukkaa. Viimeinen kerros on nurja kerros. Käännä työ ja siirrä kantapohjan 5 ensimmäistä silmukkaa toiselle puikolle. Toiselle puikolle jää 5 silmukkaa. Näiden puikkojen välissä on uusi kerroksen vaihtumiskohta.

Neulo KAAVIO 3

Aloita jalkaterän neulominen ja neulo KAAVIO 3. Kerroksen vaihtumiskohta on nyt sukan alla 4. ja 1. puikon välissä. Kun neulot ensimmäisen kerroksen, poimi samalla kantapään reunasta silmukat ja neulo ne kiertäen oikein seuraavasti:

Neulo 1. puikolle 5 kantapohjan silmukkaa ja poimi sekä neulo kiertäen oikein 14 s kantatilkun reunasta (13+1) eli yhteensä 19 silmukkaa. Neulo 2. puikon 14 silmukkaa ja 3. puikon 13 silmukkaa normaalisti oikein. Poimi ja neulo 4. puikolle kiertäen oikein 15 s kantatilkun reunasta ja neulo 5 kantapohjan silmukkaa normaalisti eli yhteensä 20 silmukkaa. Silmukat jakautuvat puikoille nyt seuraavasti: 19-14-13-20.

Jatka neulomista KAAVION 3 mukaan ja tee kiilakavennukset. Neulo kavennukset joka toisella kerroksella. Toista, kunnes puikoilla on jäljellä 13-14-13-14 silmukkaa eli yhteensä 54 silmukkaa. Neulo KAAVIO 3 loppuun.

Sukan kärki

Neulo sukan kärki mustalla langalla ja leveinä nauhakavennuksina: Neulo 1. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 2. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 3. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 4. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 1 kerros kaventamatta.

Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7-8-7-8 s. Tee kavennukset sen jälkeen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 2-3-2-3 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Jalkaterän valmis pituus on noin 25 cm. Neulo toinen sukka samoin.
Neulomisen iloa!


2 kommenttia:

Mummiuutisia

No heippa! 😊 Minulla on nyt hyviä ja huonoja uutisia, ja mietin kummat kerron ensin…öööhm…nyt unohdin ne huonot, joten kerron iloiset uutis...