Pikkumiehen ensisukat

Neuletyöt 43 ja 44 / 2021Se on marraskuu ja joulu lähestyy pikku hiljaa. Pihoilla ja ikkunoissa on alkanut näkyä jo ensimmäisiä kausivaloja ja päivät ovat selvästi lyhyempiä kuin ennen. Halloweenia juhlittiin ja kelloja siirrettiin. Tämä vuosi lähenee siis väkisinkin loppuaan, mutta sitä ennen kuitenkin juhlitaan vielä joulua.

Itse neulon kovalla vauhdilla joululahjoja, mutta muutama muukin pieni neuletyö on joukkoon mahtunut. Tytär laittoi viime viikolla viestiä, että hänen työkaverilleen on syntynyt poikavauva. Voisitko äiti pliis neuloa pojalle parit vauvansukat?? 💖


Jos saisi sellaset aika neutraalit sukat, toivoi tytär vielä lopuksi 💖 Mitä tekee äiti nähtyään sydämet viestin lopussa? Ottaa sukkapuikot esiin ja jättää muut hommat hetkeksi kesken. Täytyyhän uutta tulokasta muistaa jotenkin ja äidille tämä on vain suuren suuri ilo. Päästä neulomaan  pienokaiselle jotain.


Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi neulonut vauvansukkia. Väreiksi valitsin sukkiin valkoisen, beigen ja ruskean, koska minusta ne ovat aika rauhallisen neutraalit värit. Aloitin neulomisen valkoisista sukista. Silmukoita oli puikoilla yhteensä 44 eli 11 silmukkaa per puikko. 

Neuloin vähän leveämmät sukat siksi, että ne mahtuvat sitten potkuhousujen päällekin tarvittaessa. Lankoina näissä sukissa oli Adlibriksen 100% Baby Merino ja puikot olivat koko 2,5 mm. Valkoisten sukkien varren neuloin poimutettuna joustinneuleena ja siitähän tuli tosi nätti. Tässä siihen helppo ohje:

Poimutettu joustinneule
1. Neulo 2 s oikein ja 2 s nurin. Toista koko kerroksen ajan. Neulo näin 6 kerrosta.
2. Neulo 2 kerrosta oikein.
3. Neulo 2 s nurin ja 2 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Neulo näin 6 kerrosta.
4. Neulo 2 kerrosta oikein.
Toista.Sitten neuloin nyöriä varten reikäkerroksen. Kantapään neuloin ainaoikeinneuleena, koska 3 kk:n ikäinen vauva ei kuluta kantapäitä. Jakaterän pituudeksi tuli kantapää mukaan mitattuna noin 11 cm. Sukkien kooksi tuli siis 19-20 eli 3-6 kk. Lopuksi silmukoin jalkaterän päälle pari sydäntä ja nilkan kohdalle tuli nyörit. 


Nuo nyörit ovat ehkä vähän vanhanaikainen viritys vauvansukissa, mutta tulipa tehtyä ne. Sitten ruskeat sukat. Neuloin ne muuten samalla tavalla kuin valkoisetkin sukat, paitsi että sukan varret neuloin kolmella värillä. Tämän joustinneuleen nimeä en tiedä, mutta tässä alla siihenkin helppo ohje:

1. Neulo 1. kerros oikein ruskealla langalla. Neulo seuraavat 5 kerrosta 2 o 2 n -joustinta. 
2. Neulo 1 kerros oikein ja 1 kerros nurin valkoisella langalla.
3. Neulo 1. kerros oikein beigellä langalla. Neulo seuraavat 5 kerrosta 2 o 2 n -joustinta.
4. Neulo 1 kerros oikein ja 1 kerros nurin valkoisella langalla.
Toista.


Kun sukat olivat valmiit, päättelin ne ja kiinnitin lankojen vyötteet sukkiin pienillä puisilla sydämillä. Ne olen hakkinut joskus Paaposta. Ajatus on, että ne otetaan sukista pois, kun vyötteet irroitetaan. Niitä ei ole tarkoitus jättää sukkiin. Minusta on vaan kiva viimeistellä sukat näin.


Tätä ohjetta saa käyttää vapaasti, eipä siinä ole paljon ihmeellisyyksiä. Kivaa keskiviikkoa sulle!

Vauvauutisin, Kikiliakii

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevyet kesäsukat -ohje

Hopsulaheit ja hellät tunteet

Hiljaiset sydänyöt -villasukat