keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Peukaloa vaille valmiit

 NEULE 15/2024

Moikka 😊 On aikainen aamu, ja ulkona on vielä siedettävän viileää. Viilennän kotia tuulettimella, ennen kuin ikkunaluukut täytyy sulkea taas päivän paahteisimmaksi ajaksi. Sillä mennään tänään. Koska olen ollut tauolla, on minulle kertynyt kevään aikana nurkkiin monenlaista pussukkaa ja nyssäkkää, joista löytyy keskeneräisiä neuleita. Ajattelin ruveta purkamaan nyt näiden projektien vuorta.

Sain pari päivää sitten valmiiksi pojanpojan Suomisukat, ja otin heti toisen keskeneräisen neuleen työn alle. Miniälle suunnittelemani jalkapallolapaset. Lapaset olivat melkein valmiit, niistä eivät puuttuneet enää kuin peukalot, joten neuloin ne valmiiksi. Siinä ei kauan mennyt 😊 Harmi etteivät nämä sovi @sweetsandsocks lapasboksi2024 haasteeseen aiheeltaan, mutta ei hätää, neulon sinne parhaillaan toisia lapasia.

Idea jalkapallolapasiin tuli siitä, että koko pojan perhe harrastaa jalkapalloa, ja miniä seisoo kylmän kentän laidalla kannustamassa poikia monena iltana viikossa. Lapasesta löytyy Pinterestistä napattu jalkapallon kuva ja perheen nimikirjaimet. Kaikki lapasten kuviot ja kuvat on silmukoitu ja siihen meni tuhottomasti aikaa, mutta toisaalta oli mukavaa ommella välillä jotain.

Korjasin jalkapalloa, koska se näytti kaaviossa lättänältä lätyltä, mutta en korjannut sitä tarpeeksi. Pallo näyttää vieläkin vähän soikealta. Sillä mennään, en edes harkitse sen korjaamista enää. Lapasissa olevat nimikirjaimet silmukoin limenvihreällä langalla miniän lempivärin mukaan. En tiedä näyttääkö väri oikealta, mutta kirkkaan limenvihreä se on. Nyt otan puikot käteen, kun vielä tarkenee neuloa. Kuullaan taas!

Kikkajohanna




maanantai 24. kesäkuuta 2024

Mummin rontin videotesti

 NEULE 17/2024

Mukavaa kesää kaikille!

Heissulivei ja heissansaa! Juhannus on lusittu ja täällä ollaan ja varsin vallattomalla tuulella. Opin tänään tästä virtuaalielämästä taas jotain uutta, ja uutta on aina kiva oppia! Kokeilin äsken elämäni ensimmäisen videon tekoa, johon tuli tekstiä, ja laitan sen nyt tänne. Kertokaa, näkyykö video ja millainen sen kuvan laatu on, kiitos! 😊 Videossa kuvattu raekuuro tapahtui oikeasti vain kaksi viikkoa sitten kuvatekstistä poiketen. Laitoin sinne vahingossa väärän luvun.

Huomasin pari päivää sitten, että tänne blogiin voi liittää myös videoita ja päätin kokeilla, saisiko kännykällä kuvatun videon toimimaan täällä. No siltä näyttää. Olen tästä oivalluksesta niin iloinen, että hyppelen täällä pöksyissäni ja minun tekisi mieli tehdä nyt sata videota lisää 😊 Onpa hyvä tietää, että täällä on tällainen mahdollisuus, tulen varmaan käyttämään sitä jatkossa ainakin joskus.

Neule-elämäni on ollut aika hiljainen yhden isomman projektin vuoksi, mutta nyt minulla on taas aikaa keskittyä tähän hommaan, eli tänne kirjoittamiseen 😊 Päätin pari päivää sitten, että yritän neuloa omia keskeneräisiä töitä valmiiksi elo- tai syyskuuhun mennessä, ennen joulujuttujen aloittamista. Ensimmäisenä puikoille pääsivät pojanpojan kovasti toivomat Suomisukat.

Niiden tarina on vähän surullinen. Tämä mummin rontti sai ihanan pikkumiehen tilauksen Suomisukista jo vuosi sitten, ja nyt vasta näyttää siltä, että sukat valmistuvat. Värit pikkumies valitsi sukkiin itse mummin pohjattomasta lankavarastosta, ja sinistä sekä valkoista valittiin. Suomisukkia ei voi kerta kaikkiaan neuloa muissa väreissä, vai mitä? 😊

Kun olin käymässä pojan luona, tämä pikkumies muisti mummin lupauksen ja kysyi, joko sukat ovat valmiit. Kyllä lapsilla on hyvä muisti, omani tahtoo jo reistailla. Mutta hyvä, että asiasta muistutettiin! Nämä sukat kiilasivat tärkeydellään ykkössijalle, ja saan ne valmiiksi vielä tänään. Toisen sukan kärjestä puuttuu enää kärkikavennukset ja sukat ovat valmiit.

Toivotan nyt oikein kivaa kesää, ollaan ihmeessä kuulolla! Loppuviikoksi on luvassa hirveitä helteitä, joten saa nähdä, pystyykö silloin neulomaan.

Kikkajohanna




Peukaloa vaille valmiit

  NEULE 15/2024 Moikka 😊 On aikainen aamu, ja ulkona on vielä siedettävän viileää. Viilennän kotia tuulettimella, ennen kuin ikkunaluukut...