sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Brum brum -villasukat ja kaavio

 Neuletyö 38 / 2021

Ihanaa syyskuista sunnuntaipäivää! 

Täällä Turun liepeillä paistaa aurinko ja puissa hehkuvat syksyn värit. Olen saanut nyt nuorimmaisen pojanpojan villasukat valmiiksi ja vuorossa on keskimmäinen poika. En tiedä miksi etenen nyt nuorimmasta vanhimpaan, mutta ehkäpä se johtuu siitä, että pienin poika toivoi sukkia ensimmäisenä.

Kun tuumailin, millaiset sukat neulon seuraavaksi, pojista tuli mieleen pikkuautot ja poikien autoleikit. Mieleen tuli myös liikennematto, jolla pojat leikkivät aina, kun ovat käymässä luonani. Nämä kaksi ajatusta mielessäni istuin rakkaan Excelini ääreen ja rupesin napsuttelemaan kaaviota.

Ensin piirsin kaavioon autotien, jossa ajoi autoja. Sitten piirsin sinne suojatien ja lisää autoja. Tämä ajatus ei kuitenkaan kantanut oikein pitkälle, en saanut kuvioita toimimaan kaaviossa. Niin päätin pitää pienen luovan tauon. Kun sitten ripustelin pyykkejä kuivumaan, mieleen välähti yht’äkkiä kesken kaiken kuva sukista, joissa onkin vain paljon pikkuautoja.

Paljon yksinkertaisia pieniä auton kuvia. Tätä ajatusta piti päästä piirtämään heti Exceliin ja osa pyykeistä taisi jäädä ripustamatta siinä hötäkässä, tein sen sitten myöhemmin. Niin ajatukseni pikkuautoista päätyi kaavioon ja sen tekeminen ei vienyt kuin hetken. Ja kun kaavio oli valmis, sitä piti päästä myös kokeilemaan heti.

Minusta sukkien suunnittelussa melkein jännintä on se, kun neulot piirtämäsi kaavion sukaksi. Se on aika jännittävä hetki, kun ensimmäiset kuviot alkavat erottua sukasta ja pääset näkemään ajatuksesi käytännössä. Idea on siirtynyt ajatuksista sukkaan. Siinä vaiheessa, kun on suunnitellut sukkia enemmän, pystyy jo kaaviota tehdessä suurin piirtein ”näkemään” miten kuviot tulevat sukassa menemään.

Silti. Joka kerta kun rupean neulomaan uutta kaaviota sukiksi, se on aina jännittävää. Itse pidän tästä vaiheesta sukkien suunnittelussa paljon. Kun kuviosta tulee samanlainen kuin se oli ajatuksissani, on onnistumisen ilo suuri. Voin olla tyytyväinen ja tunnen, että minäkin osaan edes jotain joskus. 


Heitän tähän lopuksi tuon autokaavion mallikerran, jos haluat muokkailla siitä aivan omat autosukat 😊 

Nämä Brum brum -sukat on neulottu Nalle langoista ja puikoilla 3 mm. Sukan koko on 30-31. Kiilakavennukset neuloin jalkapohjaan. Olen nyt ihastunut siihen tapaan. Kantapää on se perus vahvennettu kantapää, joka on oma lempparini. Sukan päälle silmukoin muutaman auton harmailla langanpätkillä nostaakseni auton kuvia esiin.

 

Brum brum -sukat

Suunnittelija: Kirsi Kikka Virolainen

Koko: 30-31 (jalkaterän pituutta voi muuttaa)

Puikot: 3 mm

Langat: Novita nallea ja muutama pätkä harmaita langanjämiä silmukoimiseen

Langanmenekki: noin 60 grammaa

Ohje: Ei sen kummempaa ohjetta



4 kommenttia:

  1. Kiitos sukkakaaviosta. Nämä teen tyttären pojalle. Olen aloittanut ja purkanut varmaankin kolmesti aloittamani sukan - ei näytä kivalta pikkumiehen sukissa. Nyt löytyi jotain josta autohullu pikkumies varmasti pitää.
    Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tästä autokaaviosta on jollekin iloa, eikä se makaa vain täällä blogissa tyhjän panttina :) Toivottavasti pikkumies pitää sukistaan :) Kiitos sinulle myös <3

      Poista
  2. Olipa kiva malli, lähtee Saksaan ilahduttamaan nelivuotiasta pikkumiestä. Kiilakavennus oli uusi tuttavuus, hyvin onnistui. Käytän sitä toistekin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana kuulla! Mulle tulee aina niin hyvä mieli, kun joku on tykännyt neuloa mun ohjeilla jotain <3

      Poista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...