tiistai 7. syyskuuta 2021

Hot mama -villasukat

 Neuletyö 34 / 2021


Viimeinkin valmiit

Huomenia. Mitä sun aamuun kuuluu. Mun aamu on alkanut verrattain hyvin 😊 Minulta on jäänyt laittamatta tänne blogiin juttua näistä Hot mama -villasukista, jotka valmistuivat joskus viikko sitten. Postasin niistä tänne blogiin ensimmäisen kerran jo joskus kesäkuussa, mutta työ jäi sitten tauolle pariksi kuukaudeksi.

Tässä alla suunnitelma 1.


Syynä siihen, että sukat jäivät aikanaan kesken oli siinä, että minulta puuttuivat sukkiin tarvittavat oikean väriset langat. Niinpä työ ei oikein edennyt eteen- eikä taaksepäinkään kesän aikana. Lopulta laitoin sukat suosiolla tauolle. Nyt sain tilattua oikeanväriset langat muutama viikko sitten ja pääsin neulomaan nämä sukat valmiiksi 😊


Nämä sukat on neulottu Austermann Step ja Socki Fine -langoista. Puikot olivat neuloessa kokoa 2,5 mm. En olekaan ennen tätä neulonut Austermann Step:illä mitään, joten se oli uusi tuttavuus. Neuloessa lanka tuntui hyvältä ja pehmeältä, mutta se onkin vyötteen mukaan uutta superwash villaa. Sen ei siis pitäisi kutittaa ainakaan niin paljon.


Kun sitten kastelin valmiit sukat ja rupesin muotoilemaan niitä pyyhkeen päälle, minusta tuntui, kuin sukat olisivat venähtäneet vähän ja menettäneet muotoansa. Se oli vähän ikävä yllätys. Niin muotoilin ne alustalle ja annoin kuivua siinä rauhassa koskematta sukkiin kertaakaan.



Kun sukat olivat kuivuneet, ne olivat palautuneet melkein ennalleen. En tiedä nyt yhtään, miten sukat tulevat käyttäytymään käytössä ja konepesussa. Venähtävätkö ne käytössä käyttökelvottomiksi vai ovatko ihan ok. Se, mikä minua tässä harmittaa on se, että lanka oli aika arvokasta ainakin minun mittapuuni mukaan ja sukkalankana sitä myydään.


Onneksi en ehtinyt tilata sitä vielä enempää. No. Nämä sukat pääsivät eilen uuden omistajansa jalkoihin ja aika näyttää miten niiden kanssa käy. Sukista tykättiin kovasti ja sehän on pääasia 😊 Täytyy kysyä sukkien saajalta jossain vaiheessa, millaiset sukat ovat olleet.

Tuumien, Kikiliakii

 

Hot mama -villasukat

Suunnittelija: Kikka Kikiliakii Virolainen

Koko: 41-42

Puikot: 2,5 mm

Langat: Austermann Step ja Socki Fine




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...