keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Mummin sukkaputki

 Neuletyöt 36 ja 37 / 2021

Hyvää yötä ja huomenta 😊 Täällä kukutaan taas ja aamukahvi on menossa. Sain tuossa pari viikkoa sitten miniältä viestin. Nuorimmainen pojanpoika haluaa Keksimonsteri -villasukat. Ovat kuulemma ainoat sukat, jotka suostuu laittamaan jalkaan. Perusteluiksi poika oli kertonut, että koska ne syö kaiken 😄

Ihan hyvä perustelu ainakin minusta 😉 No. Mitä tekee mummi. Ottaa tietysti heti sydämistyneenä sukkapuikot ja langat esiin ja rupeaa neulomaan noita Keksimonstereita. Päättääpä mummi samantien tehdä toisetkin sukat, että niitä voi sitten pestä ja vaihtaa.


Niin mummi valitsee ensimmäisiin sukkiin väreiksi kirkkaan turkoosin, harmaan ja valkoisen. Toiset sukat hän ajatteli neuloa sinisävyisinä. Malli hänelle on tuttu jo entuudestaan, joskus keväällä suunniteltu lapasmalli. Sitä ei tarvitse muokata paljonkaan, kun se sopii jo sukkaan neulottavaksi. Sitten mummi aloittaa neulomisen.

Se sujuukin helposti ja nopsaan. Mummi oli unohtanut, miten nopeasti näitä lasten sukkia neuloo ja mallikin oli helppo. Siinä neuloessa mummi rupesi sitten pohtimaan, että onhan hänellä vielä kaksi muutakin pojanpoikaa, jotka tarvitsevat villasukkia. Ei olisi reilua neuloa niitä vain yhdelle.

Ajatuksesta innostuen mummi päättääkin tehdä kaikille pojille sukat nyt syksyksi. Jouluksi voisi sitten neuloa ehkä muutamat lisää, tai ainakin viimeistään talveksi. Nyt kun hän rupesi oikein muistelemaan, niin miniä taisi sanoakin jo kesällä hänelle, ettei pojilla ole oikein villasukkia.

Tämä ajatus saa mummin posket punehtumaan. Hän ei ole ehtinyt, kun aina on muka niin kiire ja sitä ja tätä hommaa. Nyt hän on päättänyt kuitenkin pojanpojan toiveen kuultuaan ottaa aikaa tähän asiaan. Kuusi paria lasten sukkia ei ole paha homma neuloa. Onhan poikia kolme.

Nämä Keksimonsteri sukat ovat mummista aika hauskat. Ihan sopivat lapsen jalkaan, ajattelee mummi hymyillen ja kuvittelee pojanpojan iloa, kun hän saa sukkansa. Onhan se mukavaa, että mummin sukista tykätään. Kun mummi saa sitten sukat valmiiksi, hän myhäilee tyytyväisenä. Ne näyttävät juuri siltä, kuin pitääkin. Hassuilta.

Yhtä asiaa mummi on pohtinut jo pitkään. Miksi lapsille on tarjolla niin vähän sukkamalleja ja ne harvat mitä on, miellyttävät enemmän aikuisen kuin lapsen silmää. Mummista lapset kaipaisivat sellaisia sukkia, joissa loistavat värit ja jotka saavat mielikuvituksen liikkeelle.

Lapset pitäisivätkin niitä varmasti mielellään. Olisipa mukavaa, jos joku tekisi sellaisia sukkamalleja. Paukkupetejä, rinsessasukkia, limanuljaskoita, räpsyripsiä ja äksymöksyjä. Mummikin ostaisi varmasti sellaisia ohjeita. Eipä mummilla tällä kertaa muuta.

Mummin aatoksin, Kikiliakii

 

Keksimonsterit -villasukat

Suunnittelija: Kirsi Kikka Virolainen

Koko: 27-28, jalkaterän pituutta voi muuttaa

Puikot: 3 mm

Langat: Novita nalle ja Gjestal Maija

Langanmenekki: noin 50 grammaa

Ohje: Muokattu Keksimonsterit -lapasista, joka löytyvät Lankajengi neuleohjekaupasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...