lauantai 18. syyskuuta 2021

2000 Unelmaa -sukkaohje

Lämpimät lyhytvartiset kirjoneulesukat


Koko 

39-40

Sukkapuikot   

3,5 mm tai käsialan mukaan

Langat

Novita 7 Veljestä, kaunokki (563) noin 95 g

Novita 7 Veljestä, ruusu (522) noin 20 g

Novita 7 Veljestä, valkoinen (011) noin 25 g

Langanmenekki yhteensä max 140 g

Lankojen juoksevuus

100 g / 200 m (75% villa, 25% polyamidi)

Neuletiheys

24 silmukkaa 10 sentillä.

Suunnittelija

Kikka Virolainen  (kikiliakii@gmail.com)


Huom huom
😊

Jos sukka tuntuu isolta, voit kokeilla neuloa

sen 3 mm puikoilla.


LYHENTEET

1 o, 1 n -joustinneule              

Neulo 1 silmukka oikein ja 1 silmukkaa nurin. Toista koko kerroksen ajan. Toista kerroksia ohjeessa mainittu määrä.

Ylivetokavennus                        

Nosta 1 s oikein neulomatta, neulo toinen silmukka ja vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli.

ssk

Nosta 2 s oikealle puikolle oikein neulomatta. Siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulo oikein yhteen takareunoista.

Varren joustin

Luo pinkillä langalla 56 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 14 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan takana 4. ja 1. puikon välissä. Neulo 1 o, 1 n -joustinneuletta 10 kerrosta.

Neulo KAAVIO 1

Ota työhön mukaan valkoinen lanka ja neulo KAAVIO 1. Lue kaaviota alhaalta ylöspäin ja oikealta vasemmalle. Kerrokset on numeroitu kaavion reunaan. Yksi ruutu vastaa yhtä silmukkaa. Muistathan käyttää neuloessasi lankadominanssia ja sitoa langanjuoksuja työn nurjalla puolella aina välillä.

Lisää kaavion ensimmäisellä kerroksella 5 silmukkaa kaavion osoittamissa kohdissa. Lisäysten jälkeen silmukat jakautuvat puikoille seuraavasti: 16-15-14-16. Kun olet neulonut KAAVION 1, silmukoita on puikoilla 14-15-14-14.

Kantatilkku (vahvennettu kantapää)

Kun olet neulonut KAAVION 1, katkaise lanka. Neulo vahvennettu kantapää pinkillä langalla 4. ja 1. puikon silmukoilla. Siirrä siis nämä 28 silmukkaa samalle puikolle. Jätä 2. ja 3. puikon silmukat lepäämään. Aloita kantatilkun neulominen sukan nurjalta puolelta ja neulo ensin 1 kerros nurin. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule:

Oikea puoli: Nosta 1 s neulomatta ja neulo 1 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Kerroksen viimeinen silmukka neulotaan aina. Käännä työ. Nurja puoli: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kaikki muut kerroksen silmukat nurin. Käännä työ.

Toista näitä kahta kerrosta, kunnes olet neulonut kantatilkkuun yhteensä 28 kerrosta (+ alkuosan 1 nurjan kerroksen). Viimeinen kerros kantatilkussa on nurja kerros. Jaa sen jälkeen kantatilkun silmukat puikolla kolmeen osaan 9-10-9 ja tee kantapohjan kavennukset.

Kantapohja

Kantapohja neulotaan keskimmäisillä 10 silmukalla vahvennettuna neuleena ja molemmissa reunoissa olevat 9 sivusilmukkaa kavennetaan pois. Kun neulot keskimmäisillä 10 silmukalla, nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta ja tee kerroksen lopussa kavennus.

Neulo ensimmäisellä kerroksella työn oikealla puolella vahvennettua neuletta ensin 9 sivusilmukalla ja sitten 9 keskimmäisellä silmukalla eli yhteensä 18 silmukalla. Neulo (seuraava) 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ylivetokavennuksena tai kiertäen oikein yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 8. Käännä työ.

*Nosta työn nurjalla puolella 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa nurin ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka nurin yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 8. Käännä työ.

Nosta työn oikealla puolella taas 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ylivetokavennuksena tai kiertäen oikein yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 7. Käännä työ*.

Jatka *-* neulomista ja kavennuksia, kunnes kaikki sivusilmukat on kavennettu pois ja jäljellä on keskimmäiset 10 silmukkaa. Viimeinen kerros on nurja kerros.

Neulo KAAVIO 2

Aloita jalkaterän neulominen ja neulo KAAVIO 2. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan alla 4. ja 1. puikon välissä. Kun neulot ensimmäisen kerroksen, poimi kantapään reunasta silmukat seuraavasti:

Poimi 1. puikolle 5 kantapohjan silmukkaa + 15 s kantatilkun reunasta (14+1) eli yhteensä 20 silmukkaa. 2. puikolla on 15 s ja 3. puikolla on 14 s. Poimi 4. puikolle 15 s kantatilkun reunasta + 5 kantapohjan silmukkaa eli yhteensä 20 silmukkaa. Silmukat jakautuvat puikoille: 20-15-14-20.

Jatka neulomista KAAVION 2 mukaan ja tee kiilakavennukset. Neulo kiilakavennuksissa 1. puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ssk. Tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella ja neulo väleihin 1 kerros kaventamatta. Toista, kunnes puikoilla on 14-15-14-14 silmukkaa. Neulo KAAVIO 2 loppuun ja tee samalla kärkikavennukset. 

Sukan kärki

Jatka kirjoneuletta vielä sukan kärjessä ja neulo kärkikavennukset leveinä nauhakavennuksina KAAVION 2 mukaan. Jos haluat, voit neuloa sukan kärjen myös yksivärisenä KAAVION 2 kerroksesta 42 alkaen. 

Nauhakavennukset: Neulo 1. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 2. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 3. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 4. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 1 kerros kaventamatta.

Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 9-10-9-9 s. Tee kavennukset sen jälkeen joka kerroksella, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 2-3-2-2 s. Katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi.

Neulo toinen sukka samoin.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Laita sukat lopuksi märän pyyhkeen väliin tasaiselle alustalle. Anna sukkien olla siinä yön yli ja poista pyyhe aamulla. Anna sukkien kuivua rauhassa kuiviksi. Jos sinulla on sukkablokit, voit käyttää niitä apuna. Noudata langan vyötteessä mainittuja hoito-ohjeita.

Muistathan että…

Tämä sukkamalli on tarkoitettu vain yksityiskäyttöön ja sen kaupallinen hyödyntäminen on kielletty. 
 









Neulomisen iloa 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...