tiistai 9. marraskuuta 2021

Upeet rumat porosukat ohje

 Neuletyö 44 / 2021

Tässä vapaalla kädellä kirjoitettu ohje mun upeisiin rumiin porosukkiin 2021. Ohje on ilmainen ja sitä saapi käyttää ja muokata omiin tarpeisiin sopivaksi. Varpaiden ohje on suuntaa antava. Jokaisella on omannäköisensä varpaat. Neulomisen iloa 😊


Upeet rumat porosukat

💚 Koko: Nainen tai vaikka mies (tässä koko 39)

💚 Puikot: 3,5 mm

💚 Langat: Novita 7 veljestä, jouluisia värejä noin 130 g ja hippunen kultalankaa sekä vanua

💚 Lankojen juoksevuus: 100 g = 200 m

💚 Suunnittelija: Kikka Kikiliakii Virolainen

Sukan varsi

💚Luo punaisella langalla 48 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 12 silmukkaa kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan takana 4. ja 1. puikon välissä. Neulo raidallinen sukan varsi: *Neulo 4 kerrosta 2 o, 2 n joustinta punaisella langalla ja 4 kerrosta 2 o, 2 n joustinta valkoisella langalla.* Toista *-* vielä toisen kerran. Vaihda lanka vihreään ja neulo sileää neuletta 15 kerrosta tai haluamasi korkeus. Katkaise lanka.


Kantapää

💚Neulo sen jälkeen vahvennettu kantapää keltaisella langalla 4. ja 1. puikon silmukoilla, eli 24 silmukalla. Aloita neulominen sukan nurjalta puolelta ja neulo 1. kerros nurin. Neulo sitten kantalappuun 24 kerrosta ja aloita kantapohjan kavennukset. Jaa kantapohjan kavennuksia varten silmukat kolmeen osaan 8-8-8. Neulo kantapohja 8 keskimmäisellä silmukalla ja kavenna molemmissa reunoissa olevat 8 sivusilmukkaa pois. Katkaise lanka.

Jalkaterä

💚Vaihda lanka taas vihreään ja neulo jalkaterä. Neulo ensin kiilakavennukset. Muista merkitä silmukkamerkeillä sukan päälle sen keskikohta poron pään silmukoimista varten. Neulo sileää neuletta yhteensä 40 kerrosta kantapään reunasta laskettuna, tai oman jalkasi pituuden mukaan varpaiden juureen asti.

Varpaat

💚Neulo varpaat kuten sormet sormikkaisiin. Aloita neulominen molemmissa sukissa pikkuvarpaista ja etene siitä isovarvasta kohti. Neulo varpaat haluamillasi väreillä. Paina ensin sukan etupuoli (2. ja 3. puikko) sekä takapuoli (4. puikko ja 1. puikko) vastakkain.

💚Pikkuvarvas: Poimi sukan reunasta sen etupuolelta 4 s, takapuolelta 4 s ja tee pikkuvarpaan ja nimettömän väliin vielä 4 silmukkaa. Jaa sitten nämä 12 silmukkaa kolmelle puikolle. Neulo 8 kerrosta sileää neuletta. Tee kärkikavennukset eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes jäljellä on 2 s puikolla. Päättele.

💚Nimetön: Poimi sukan reunasta sen etupuolelta 5 s, takapuolelta 5 s ja tee nimettömän molemmille sivuille vielä 2 silmukkaa kumpaankin varpaan väliin, eli yhteensä 4 silmukkaa. Jaa sitten nämä 14 silmukkaa kolmelle puikolle. Neulo 10 kerrosta sileää neuletta. Tee kärkikavennukset.

💚Keskivarvas: Poimi sukan reunasta sen etupuolelta 5 s, takapuolelta 5 s ja tee keskivarpaan molemmille sivuille 2 silmukkaa kumpaankin varpaan väliin, eli yhteensä 4 silmukkaa. Jaa sitten nämä 14 silmukkaa kolmelle puikolle. Neulo 12 kerrosta sileää neuletta. Tee kärkikavennukset.

💚Etuvarvas: Poimi sukan reunasta sen etupuolelta 5 s, takapuolelta 5 s ja tee etuvarpaan molemmille sivuille vielä 2 silmukkaa kumpaankin varpaan väliin, eli yhteensä 4 silmukkaa. Jaa sitten nämä 14 silmukkaa kolmelle puikolle. Neulo 14 kerrosta sileää neuletta. Tee kärkikavennukset.

💚Isovarvas: Poimi sukan reunasta loput 10 s ja tee isovarpaan ja etuvarpaan väliin vielä 6 silmukkaa. Jaa sitten nämä 16 silmukkaa kolmelle puikolle. Neulo 12 kerrosta sileää neuletta. Tee kärkikavennukset.

Neulo toinen sukka varpaisiin asti samalla tavalla ja sen jälkeen varpaat peilikuvana.

Merry Xmas teksti

💚Ompele mustalla langalla harakanvarpain varpaisiin teksti: Merry Xmas (hyvää joulua) ja silmukoi pieni sydän tai jotain muuta kivaa toiseen isovarpaaseen sanojen väliin.

Porojen päät

💚Ompele jalkaterän päälle porojen päät oheisen kaavion mukaan silmukoita jäljitellen sukan keskikohtaan. Päättele tässä välissä kaikki langanpäät.



Porojen nenät

💚Neulo poroille irtonenät ainaoikeinneuleena kahdella puikolla. Luo 10 silmukkaa puikolle punaisella langalla. Neulo 20 kerrosta ainaoikeinneuletta. Päättele ja jätä pitkä langanpää nenän kiinni ompelua varten. Ompele langalla harsinpistoja neliön ympäri, laita keskelle hippunen vanua ja vedä langalla reunat kasaan. Ompele sukkaan juurestaan kiinni.

Ripaus kullan taikaa

💚Viimeistele sukat kirjomalla sukkiin kultalangalla pilkkuja tai mitä vaan keksit ommella. Tämän voi jättää myös tekemättä.

Hauskaa joulun odotusta sulle 🎅

toivottelee Kikiliakii



2 kommenttia:

  1. Musta noi rumat joulusukat on mageet! Millä hinnalla neuloisit kahdet miesten sukat kokoa 43. Mulla on ollut tapana ostaa pojilleni (24 ja 26) jouluksi jotkut hassut sukat nimittäin.
    Jos diili kiinnostaa, niin: taina.vihtkari@gmail.com

    VastaaPoista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...