torstai 15. joulukuuta 2022

Tähtipiilot , joulukalenterin luukku 16

Tämä postaus on osa FB:n Käsityöblogit -ryhmän joulukalenteria

#kässäjoulukalenteri22

Eilen aukesi luukku Virkkauskoukussa -blogissa ja maanantaina 19.12.

on Sweets and socks -blogin vuoro 💖

LUUKKU 16


Tähtipiilo

Tänään on joulukuun 16. päivä. Jouluaattoon on siis enää 8 yötä ja kotikin alkaa näyttää jo jouluiselta. Monella riittää varmasti yhtä sun toista tekemistä ennen aattoa. Minullakin on tonttupajassa vielä paljon tehtävää ennen kuin kaikki on valmista.

Tämän päivän luukusta paljastuu pieni neulottu tähtipiilo. Se on pieni neulottu pussi, jonka sisälle voi piilottaa joulunameja tai vaikka sen viime hetkellä hankitun joululahjan. Kaaviota voi käyttää muuallakin kuin joulupussissa, nappaa se siis talteen 😊 

TÄHTIPIILO PUSSI

Koko 12 x 17 cm

Puikot 3 mm tai oman valinnan mukaan

Langat

Novita Nalle, punainen noin 20 g

Novita Nalle, valkoinen noin 10 g

+ pätkä hopealankaa silmukointiin

Langanmenekki

Yhteensä noin 30g

Langan juoksevuus

100 g = 260 m

ssk

Nosta 2 s yksitellen oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein. Siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle kiertämättä niitä ja neulo oikein yhteen takareunoista.

OHJE

Luo 70 silmukkaa punaisella langalla ja jaa ne neljälle puikolle seuraavasti: 17-18-17-18. Neulo pussi kaavion mukaan. Neulo kerroksella 52 reikäkerros seuraavasti:

Neulo 1 s oikein, neulo ssk ja tee langankierto. *Neulo 2 s oikein, neulo ssk ja tee langankierto*. Toista *-* kerroksen loppuun asti. Jatka neulomista kaavion mukaan.

Kun olet neulonut kerroksen 62 päättele seuraavalla kerroksella pussin suu löysästi. Voit käyttää tässä kohdassa myös joustavaa päättelyä.

Viimeistely

Virkkaa tai ompele pussin alareuna kiinni pussin nurjalta puolelta punaisella langalla. Puno sitten valkoisesta langasta pussin suuhun nyöri ja pujota se paikoilleen. Silmukoi lopuksi pussiin tähti haluamallasi (hopean värisellä) langalla.





Haluan toivottaa sinulle tähän lopuksi hyvää joulua seuraavan laulun sanoin:

Hyvää Joulua

Lämmöllä, Kikkajohanna




1 kommentti:

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...