keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Mitä tuli neulottua 2022

No heissan.

Mulla on ollut joka vuosi tapana kirjottaa tänne blogiin vuoden vaihteessa sellanen ”Mitä tuli neulottua analyysi”. Mä olen käynyt siinä läpi joka kuukauden kohokohdat. Kun mä luin äsken vuoden 2022 tammikuun postaukset, multa pääsi vähän piitkä huokaus. Mä en taida jaksaa lukea koko vuoden höpinöitä läpi tätä postausta varten. Myötähäpeän määrä on nimittäin sen verran suuri. Mä ajattelinkin käydä neulevuoteni läpi tänä vuonna vähän eri tavalla. So here we go.

Tilastoja

Aattelin alottaa tänä vuonna tän postauksen käymällä läpi hiukan mun blogin tilastoja. Mä en yleensä näitä lukuja paljasta, mutta nyt mä aattelin tehdä poikkeuksen. Mun mielestä nuo tilastot on loppupeleissä aika mielenkiintosta luettavaa, kun niihin jaksaa uppoutua.

Mä olen kirjottanut tänne uuteen blogiin tähän mennessä yhteensä 101 postausta, joista 67 syntyi viime vuonna. Näitä kaikkia postauksia käytiin lukemassa vuoden 2022 aikana yhteensä noin 77 800 kertaa. Jos tämän luvun jakaa postausten määrällä, tekee se tasaisesti laskettuna 770 katsojaa per postaus. Mutta näinhän se ei tietenkään todellisuudessa ole mennyt.

TOP 3 postaukset

Kaikkein suosituin postaus viime vuonna mun blogissa oli ”Viisi varista – terapiasukat done” -postaus, jota käytiin katsomassa täällä blogissa yhteensä 10 079 kertaa. Itse postaus oli (minusta) varsin lyhyt ja vaatimaton. Olen ollut yllättynyt siitä, että nämä kokoon kirjotut ja kursitut lintusukat kiinnostivat niin monia ihmisiä.

Toiseksi tulivat nämä ”Nopsat kotisukat” ohjeineen, joita käytiin katsomassa blogissa yhteensä 8 093 kertaa. Tämä ohje oli muutenkin vuoden yllättäjä. En osannut todellakaan odottaa, että tämä vaatimaton ja yksinkertanen sukkamalli kiinnostaisi ihmisiä näin paljon. Se oli myös kaikkein suosituin kuva Instan puolella 8 738 tykkäyksellä. Tämä ilmainen ohje löytyy edelleenkin muuten täältä mun blogista.

Kolmanneksi suosituimmaksi jutuksi täällä blogissa tuli mun perintöpeittoprojekti ja tarkemmin sanottuna sen ”Talvimökkipalan ohje”, jota käytiin katsomassa täällä 6 932 kertaa. Instassa se ei herättänyt samanlaista kiinnostusta tällä kertaa, vaikka sielläkin siitä tykättiin kovasti.

Vähiten luettu postaus

Kaikkein vähiten kaikista mun blogin postauksista on tässä puolentoista vuoden aikana tykätty tilastojen mukaan ”Neulebingo 2022 ja neuleniksi” -postausta kokonaisella 23 katsojalla. 

Instagramin TOP nine

Siirrytäänpä Instan puolelle tässä välillä. Tein viime vuonna Instaan yhteensä 136 postausta, joista pidettiin noin 780 kertaa per postaus. Tässä mun Instagramin Topnine, eli 9 parasta kuvaa vuodelta 2022. Ja kuten kuvasta näkyy, niin ykköspaikkaa pitää nuo ”Nopsat kotisukat” mun neulevuoteni yllättäjänä.

Myös Hopsulaheit -sukkien kolme eri värivariaatiota oli päässyt 9 suosituimman kuvan joukkoon. Ensimmäinen versio Hopsulaheit -sukista on jo toista vuotta peräkkäin kärkisijoilla. Se on sukkamalli, josta ihmiset vaan tykkäävät.

Vuoden 2023 suunnitelmia

Mitäkö mä olen suunnitellut tekeväni vuonna 2023. Noooh. Vuosi alkaa ainakin aika rytinällä, sillä mun sukkaohje on julkaistu eilen Fazer x Novita sukkalehdessä. Olin siis viime keväänä yksi onnellinen Novitan sukkien suunnittelukilpailun voittajista.

Kuva: Anna Wallendahr

Tätä juttua on jännitettykin 8 kuukautta ja nyt kun lehti on myynnissä, jännään tosi kovasti innostuvatko ihmiset neulomaan näitä sukkia. Kyseessä on tietysti nämä Domino IV sukat, joiden kuvat minulla on lupa julkaista täällä blogissa.

Kuva: Anna Wallendahr

Sain toissapäivänä postissa lehden jo itselleni ja olen lueskellut sitä suurella innolla. Tämä lehti on täynnä toinen toistaan upeampia ja makeampia sukkamalleja, joissa riittää tekemistä varmasti pitkäksi aikaa.

Kuva: Anna Wallendahr

Mitä lämpimin kiitos @fazersuomi ja @novitaknits ! 😊


Muita suunnitelmia

Mitä muuta on luvassa vuonna 2023. Noooh. Mulla alkaa periaatteessa nyt juhlavuosi eli mä täytän tänä vuonna pyöreät 50 vuotta. Aattelinkin juhlistaa sitä vuoden aikana joillain kivoilla jutuilla. Mä en ole kuitenkaan vielä ehtinyt suunnitella asiaa sen pidemmälle.

Mulla on myös takataskussa muutama uusi sukkamalli, kunhan mä jaksan ne jossain vaiheessa kirjoitella valmiiksi. Mä painin just nyt sellasen asian kanssa, kuin että jatkanko mä neuleohjeiden myymistä vai julkaisenko tästä eteenpäin ohjeitani ihan ilmaiseksi täällä blogissa.

Sukkien suunnittelu ja myyminen on tosi jännää puuhaa, mutta mä jouduin pitämään viime vuonna pitkiä taukoja näistä hommista kovan väsymyksen ja muiden terveyshuolieni takia. Täytyy vaan toivoa, että tänä vuonna asia olisi toisin.

Neulepäiväkirjako

Jos mä päätän lopettaa nyt neuleohjeiden myymisen, niin mä ajattelin keskittyä sen sijaan kirjoittelemaan neulepäiväkirjaa tänne blogiin. Sitä voi tehdä omaan tahtiin oman jaksamisensa mukaan. Tämä onkin varmaan mun tän vuoden uuden vuoden lupaus. Kirjoittaa tätä blogia.

Näin on tullut käytyä läpi viime vuotta ja vähän tätäkin vuotta. 

Haluan kiittää todella lämpimästi jokaista, joka on käynyt lukemassa blogiani tai on tykännyt kuvistani Instassa. Mitä lämpimin kiitos myös jokaiselle kommentoineelle! Kommenttinne ovat tärkeitä ja niitä on ollut tosi mukava lukea!

Kikkajohanna 

8 kommenttia:

 1. Ihanasti tehty vuosikooste. Viime vuonna taisin tehdä vuosikoosteen peräti neljään vai kolmeen postaukseen, tänä vuonna en jaksa niin. :D Joten kahdella koostepostauksella mennään! Tosi ihana juttu että noi dominot julkaistiin lehdessä, ne on niin ihanat. <3 Lehti on myös tosi upea ja tuntuu että haluaisin neuloa kaikki sieltä. :D

  Se pitää tehdä niin kuin itsestä tuntuu hyvältä, ja löytää se oma tie tai polku ohjeisiin. Toivottavasti löydät sen ja onneksi saadaan nauttia ainakin sun blogista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja anteeksi etten ole vastannut kommenttiisi aiemmin!! <3 Olen käynyt kyllä täällä blogissa piipahtamassa, mutta ollut taas tosi väsynyt :( Joo, tuo Novitan lehti on aivan ihana ja siellä on tosi kauniita sukkamalleja. Mäkin voisin laittaa puikoille sieltä montakin sukkamallia! :) Mä olen kipuillut tosiaan tässä jo vähän aikaa näiden sukkaohjejuttujen kanssa, mutta nyt mulla alkaa olla selvillä, miten mä jatkan tästä eteenpäin :)

   Poista
 2. Hei!
  Sinun sukat on aivan ihania. Tämä sukkalehti on ihana, ja ensimmäksi aijon neuloa domino sukat itselleni. Tuli vain pikkuinen mutka matkaan, lehteä ei saa myydä Suomen ulkopuolella. En oikein käsitä miksi, ensimmäisen sain ostettua. Sisko on hankkinut ja lähettää minulle, joten puikot kyllä alkaa vipistellä, kunhan ne ohjeet tulee. Onnittelut sinulle, tuo sukkamalli on ihana. Toivon myös paranemista ja oikein
  Hyvää Uutta Vuotta sinulle.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika! Ja anteeksi sullekin, että vastailen sulle vasta nyt. Mä olen ollut aika väsynyt. Onpa harmi juttu tosiaan, ettei lehteä saa kuin Suomesta! Mutta onneksi sulla on sisko. Siskot on niitä parhaita! :) Lämmin kiitos sulle ja oikein mukavaa uuden vuoden alkua! <3

   Poista
 3. Oi että miten upeita neuleita täällä onkaan.
  Ihana tuo sukkalehti. Terveisin enkulinkäsityöt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulinkäsityöt! <3 On ihana saada palautetta omista jutuistaan <3

   Poista
 4. Ensimmäiseksi onnittelut Domino-sukista! Ansaitusti valittiinkin lehteen ja onhan se jännä seurailla, miten ihmiset näitä omia sukkia tekevät ja jakavat niistä sitten kuvia🤗 Toisaalta ajattelisin, että kyllähän sinä vähän palkkaakin ansaitsisit ohjeittesi teosta, varsinkin kun Hopsulaheitkin ovat todella suositut, joten myyntiä kyllä tulisi. Mutta jos jatkat molempia, sekä ilmaisia ja myyntiä sen mukaan miten jaksat. Minäkin myyn noita ohjeitani, mutta sama tilanne, että en mitenkään voi ottaa niistä stressiä, vaan täytyy ajatella, että niitä syntyy jos/kun syntyy👌😊 t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Irkku ja anteeksi vielä sulle, etten ole vastannut sun kommenttiin aiemmin! :( Olen ollut tosiaan hiukan väsynyt. Kiitos sulle, mulle oli tosiaan iso juttu saada oma ohje niinkin ison neulelehden kuin Novitan sivuillle :) Ja olet oikeassa! Stressiä tästä sukkaohjeiden myynnistä ei pidä mennä ottamaan, onhan tämä kuitenkin harrastus <3

   Poista

Töptöp töppöset osa 1

 Neule 5/2023 Voi sukansukansukka, eräs ystävä totesi, kun hän näki ensimmäisen kerran tämän mun uuden sukkamallin ja sukkiahan tästä tosi...