torstai 19. tammikuuta 2023

Voihan villasukka.

Neule 1/2023

Heippa!

Anteeksi, ettei musta ole kuulunut mitään! Mä olen ollut taas aika väsynyt. Uusia sukkia on silti syntynyt ja niinpä mä palaankin nyt hetkeksi takaisin vuodenvaihteeseen. Mä päätin neuloa tämän vuoden ekana työnä uudet sukat mun vävykokelaalle. Mä neuloin hänelle joululahjaksi jo yhdet ja aattelin, että teenpä vielä toisetkin samanlaiset 😊 Näihin sukkiin liittyykin pieni tarina, jonka ajattelin jakaa teille tänne nyt.

Tulipahan töpeksittyä

Kun mun tytär rupesi seurustelemaan vävykokelaan kanssa pari vuotta sitten, mä ajattelin tietysti heti neulovana anoppina pitää huolen siitä, että myös vävypojalla riittää villasukkia. Hän on nimittäin niitä miehiä, jotka rakastavat villasukkia ja pitävät sukkia jalassa ympäri vuoden. Asia täysin vilpitön, eiks jeh? 😊

Noh. Mä neuloin hänelle sukat ja neuloinpa toisetkin ja joka kerta vävykokelas kiitti sukista ja sanoi, että onpa hyvät sukat ja käytti sukkia tunnollisesti. Sitten kerran mä satuin kysymään tyttäreltä, että mikä se vävykokelaan jalan koko olikaan. Suunnittelinhan mä neulovani hänelle taas uudet sukat joululahjaksi.

Kun tytär vastasi sitten, että jalkahan on kokoa 48, tällä anopilla nousi pieni häpeän puna poskille 😳 Olin ollut siinä uskossa, että jalan koko on 44. Olin neulonut vävypoloiselle siis tähän asti liian pieniä sukkia ja vävykokelas oli pitänyt näitä sukkia kiltisti, vaikka ne kiristivät ja puristivat jalkoja. Hän ei kerta kaikkiaan ollut kehdannut kertoa anopille, että anopilla on nyt vähän liian pieni lesti näissä sukissa.

Kun mä annoin vävykokelaalle vihdoinkin tänä jouluna sopivan kokoiset sukat, oli vävypoika varsin helpottuneen oloinen 😄 Enkä ihmettele yhtään että miksi. Kyllä muakin ahdistaisi liian pienet bikinit, jos niikseen tulee. Nyt mä olenkin kirjottanut vävykokelaan jalan koon kissankokoisin kirjaimin kalenteriin ylös, etten tee liian pieniä sukkia taas ensi jouluksi. Että sellainen anoppi se täällä.

Mitä sitten opin tästä

Kannattanee kirjoittaa jonnekin ylös perheen ja ystävien jalkojen mitat, niin ei tule neulottua sukkia ihan summamutikassa.

Kikkajohanna

 

Miesten perussukat

Koko 48
Silmukoita puikolla 14
Langat 7 Veljestä
Langanmenekki 150 g
Ohje Ihan perussukka4 kommenttia:

  1. Onkin "suuri kenkäinen" vävy 😂 Minä olen tehnyt vain 46 numeroisia. Hyvän näköiset nämä uudet vävyn sukat ja kestävät varmaan käytössäkin pitempään kun ovat sopivan kokoiset.

    VastaaPoista
  2. No kyllä on 😅 Kyllä, vävy on oikein tyytyväinen kun anoppi tekee viimeinkin sopivan kokoisia sukkia 😅

    VastaaPoista
  3. Ihana tarina ja niin elämänmakuinen, että nauruhan se pääsi minultakin, kun ajattelin, miten vävykokelas ei ole kehdannut sanoa, että jos pikkasen isompana saisi sukat👍😁Täytyyhän sitä välit anoppiin säilyttää, vaikka sitten jalkojen huonon verenkierron uhallakin😇🤞t. Irkku

    VastaaPoista

Lankavaraston laihdutuskuuri

Heippa hei! Mun tämän vuoden neule-elämä on ollut täynnä pitkiä taukoja, kun elämä on heitellyt milloin minnekin. Olen ollut vuoden mittaan...