tiistai 24. tammikuuta 2023

Päätös

 Neule 3/2023

No moikka moi

Mä olen tehnyt nyt yhden päätöksen. Mä olen ajatellut uusia tämän vuoden aikana mun oman sukkavaraston. Mulla on kaapissa noin 15 paria sukkia, mutta ne alkaa olla jo parhaat päivänsä nähneitä. On venähtänyttä, vanuttunutta ja nukkaantunutta sukkaa, eikä ne lämmitä enää samalla tavalla kuin uutena.

Millanen sukan kuluttaja sä olet? 😊 Mä olen sellanen, että mulla on aina villasukat jalassa. Niin kesällä kuin talvellakin. No. Ei ehkä 30 asteen helteillä, mutta muuten kyllä. Musta on tosi mukava laittaa saunan jälkeen puhtaat villikset jalkaan ja nukkua ne jalassa yöllä. Mun tämän vuoden kolmas neuletyö onkin ollut suunnitella tällaset sydänsukat.

 Ystävänpäivä tulee, en ole valmis

Ystävänpäiväksihän mä näitä sukkia ensin aattelin ja ihan ystävälle lahjaksi, mutta nyt mä en tiedä ehtiikö ne valmistua siihen mennessä. Mä innostuin nimittäin piirtelemään tähän sukkamalliin kaksi eri leveyttä, kapeammalle ja vähän leveämmälle jalalle. Mä neulon just nyt tuota leveämpää mallia.

Kyllähän tässä vielä ehtisi neuloa ystävälle nuo kapeammat sukat, mutta mulle iski laiskuus 😳 Mä en meinaa jaksaa millään neuloa tälle leveämmälle sukalle nyt paria. Mä olen vähän sellanen, että mä en jaksa neuloa kuin yhden sukkaparin yhdellä ohjeella ja sitten mun täytyy vaihtaa mallia. Sen takia multa varmaan syntyykin niin paljon sukkamalleja?


Toivoton tapausko

Mä huomasin muuten just, että melkein kaikki mun neulomat sukat on nykyään lähes yksinomaan mun omia tuotoksia. Mä en juurikaan neulo sukkia toisten malleilla, vaikka mieli tekisikin. Oikeastaan mua harmittaakin vähän tämä asia, mutta minkä mä sitten itselleni teen? Kun mulle tulee joku kiva idea, niin mun täytyy päästä toteuttamaan se heti 😏

Mä en ole muuten keksinyt tälle sukalle vielä minkäänlaista nimeä. Mun pää lyö vähän tyhjää. Mä aattelin, että mä nimeän nämä sukat mun hyvän ystävän mukaan, mutta katsotaan nyt. Mä en tiedä vielä sitäkään, laitanko mä tämän sukkamallin myyntiin vai ilmaisena ohjeena tänne blogiin.

💗 Kikkajohanna

9 kommenttia:

 1. Olipas aika lailla samoja mietteitä kuin mullakin on tässä ollut😊Käytän myös sukkia koko ajan ja itselle tulee tehtyä kaikkein huonoimmasti niitä sukkia; sitten vasta kun on ihan pakko. Ja hyvin vähän tulee tehtyä toisten ohjeilla sukkia, kun tosiaan koko ajan on niitä omia idiksiä, jotka vaan pitää kokeilla ja toteuttaa. Mutta nämä sun Sydämelliset sukat on kyllä tosi nerokkaasti keksitty ja haluaisin kyllä mulle ja miehelleni tehdä😍😍t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikka :) Kiva kuulla etten ole ajatusteni kanssa ihan yksin vaan että meitä on muitakin :) Mä päätin nyt tehdä näistä sukista ohjeen Lankajengiin ja sukat on just nyt koeneulottavina. Ne tulee siis jossain vaiheessa sinne :)

   Poista
 2. Ensinnäkin, mikä siinä onkin että sydänsukkiin keksii kaikista huonoiten nimiä. Toiseksi, jotenkin tuttua etten myöskään neulo toisten ohjeilla mutta se on oikeesti virkistävää sitten kun neuloo eli suosittelen! Välillä tekee hyvää neuloa toisten ohjeilla, nyt oon neulonut Fazer-lehdestä muutamat parit ja ollut kiva. Samoin yhdet jonsukat olen myös neulonut tai odottelee vielä toista paria. Niina Laitisen uusimmasta kirjasta on tarkoitus myös neuloa jokin pari. Nuo sydänsukat ovat todella kauniit eli laita vaan ohje myyntiin niin saat vaivanpalkkaa kuluneelle ajalle joita niihin on kulunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 ja kyllä vaan, noita sydänsukkia taitaa olla vaan yksinkertasesti jo niin paljon, että kaikki nimet alkaa olla jo varattuja. En oo vieläkään keksinyt niille nimeä :) Täytyy tässä jossain vaiheessa tosiaan neuloa jonkun toisen ohjeella sukat, vaihtelu varmasti virkistää :)

   Poista
 3. Ei ole elämää ilman villasukkia! Olen vaan huomannut, että lievän valkosormisuuden (varpaissa!) takia seiskaveikkasukat ei enää oikein lämmitä tarpeeksi. Täytyy pitää kaksia. Suunnitteilla on tutkailla muovittomia sukkalankoja ja kehrätä itse mohairsekoituksesta, josko sitten tarkenisi paremmin.
  Minäkään en neulo muiden ohjeista oikeastaan koskaan. No Jalopeuran puutarhat tein silloin Lumi Karmitsan KALissa. Ja yhdet pitkät pitsisukat tein jostain ohjeesta unisukiksi itselleni. On vaan kivampi kun ne sukat on uniikkeja eikä joka toisella sitten tule samanlaisia vastaan. Toisen sukan syndrooman selätän sillä, että neulon aina kaksi sukkaa rinnakkain: Ensin resorit, sitten varret, sitten kantalaput jne. Tulevat yhtäaikaa valmiiksi, sitäpaitsi sitten ei niin haittaa käsialamuutoksetkaan.
  Kauniit sydänsukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ole elämää ilman villasukkia! :) Mäkin pidän kovemmilla pakkasilla kaksia sukkia aina päällekkäin. Kyllä, onhan nuo itse suunnitellut sukat tosiaan aina uniikkeja <3 Mäkin neulon välillä kahta sukkaa rinnakkain. Pitäis ottaa se kyllä ihan tavaksi niin säästyisi parittomilta sukilta! Lämmin kiitos sulle! <3

   Poista
 4. Hei Johanna!
  Aivan ihanat sukat. Neulon paljon sukkia suvulle, mutta käytän vain talvena niitä itse.
  Sinulla on niin monta ihanaa mallia, haluaisin kirjan sinun sukilla.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika ja iso kiitos sulle! <3 En ole ainakaan toistaiseksi tekemässä sukkakirjaa, vaikka sekin kyllä saattaisi kiinnostaa. Ehkäpä jonain päivänä.... :)

   Poista
 5. Nuo sukat on kyllä aivan ihanat!

  VastaaPoista

Töptöp töppöset osa 1

 Neule 5/2023 Voi sukansukansukka, eräs ystävä totesi, kun hän näki ensimmäisen kerran tämän mun uuden sukkamallin ja sukkiahan tästä tosi...