tiistai 6. elokuuta 2024

Lasten Pupumaiset säärystimet

NEULE 12/2024

Heissan! Jaksaa jaksaa jaksaa, nimittäin pakittaa ajassa taaksepäin vielä tämän postauksen verran 😊 Esittelen tänään vimpan neuletyön keväältä, eli Pupumaiset lasten säärystimet. Valitan heti alkuun hitsin huonoja kuvia, kuviot eivät näy niissä kunnolla! Osasyynä tähän tosin on väärä pohjavärin valinta. Säärystimet on neulottu astetta liian tumman harmaalla.

Kun katson neulevuottani taaksepäin, olen tehnyt tänä vuonna selkeästi uuden aluevaltauksen, eli neulonut lapasia ja säärystimiä. Neuloin sukkia lähes tauotta noin 7 vuoden ajan, joten nyt oli aika vaihtaa aihetta, ja intoa riittää taas neulomiseen 😊 Jos oikein muistan, niin ainoat sukat, jotka olen neulonut tänä vuonna ovat pojanpojan Suomisukat.

Lapasten ja säärystinten neulominen on ihanan raikasta vaihtelua sukkiin, ja niitä on hitsin nopsa tehdä. Lapasten lähes ainoat kavennukset ovat kärkikavennukset, ja säärystimissä niitä ei ole senkään vertaa. Kiilapeukalot ovat tietenkin asia erikseen, mutta nekin on helppo tehdä.

Säärystimet onnistuivat muuten, paitsi, että pohjavärin valinnassa menin metsään niin että rytisi. Kuten kuvista varmaan näkee, eivät pupujen päät, eivätkä aaltomaiset kuviot juuri erotu säärystimistä 😶Aiheen näihin säärystimiin nappasin näppärästi suunnittelemistani Pupumaiset lapasista. Ajattelin, että lapset voisivat tykätä niistä. Suunnittelin lapaset alun perin yhteistyössä äitini kanssa, ja tässä alla vielä niiden kuva. 

Näiden värit harmittavat vähän, mutta elämä on. Aina ei voi onnistua. Onneksi maailma on värejä pullollaan, ja säärystimet voi neuloa minkä värisinä haluaa. Juuri nyt työnalla ovat välityönä jämälankalapaset, ja sen jälkeen syvennyn sweetsandsocks elokuun haasteseen 🍃 Elokuun aiheena on neuloa luontoaiheiset lapaset 🍃 Hurja lapasmania siis jatkuu 💚

😊Kikkajohanna 




4 kommenttia:

  1. Nämäkin pupusäärystimet ovat hienot ja eivät nuo värit nyt niin pahat ole. Kyllä ne jonkin verran erottuu minusta kuitenkin. Välillä värien valinta kirjoneuleessa on haastavaa varsinkin jos ei ole lankavarastossa juuri sitä mitä haluaisi käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos Maarit❣️ Totta! Välillä joutuu miettimään paljonkin noita värivalintoja, ja se väri joka sopisi, on just silloin loppu 😄 terkuin Kikkajohanna

      Poista
  2. Ihania kirjoneuleita - ettei vaan nyt puput popsisi aiempia porkkanoita...
    Ihastelin neuleitasi pitkästi taaksepäinkin - enkelit todella upeat.
    Suunnittelet siis mallit itse?
    Kirjoneule on lajina mulle liian haastava - keskittymättömälle mielelleni on vaan mahdottomuus seurata mallia - joten taaskaan mun sukat ei valmistuneet, vaan odottavat, että osaan päässä olevan mallini saada EHKÄ virkaten sukkaan.... miksi sitä tekee kaiken hankalimman kautta!!
    Ihailen töitäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❣️❣️❣️ Kyllä mä suunnittelen aikalailla kaikki mallit itse 🤔 Siihen tulee vaan joku himo. Se on ihan totta, että kirjoneuleet vaatii keskittymistä, ei se aina multakaan onnistu 😊 Terkuin Kikkajohanna

      Poista

Punasävyiset jämälankalapaset

 NEULE 22/2024 Heissan! Täällä jyrisi ja paukkui koko viikonlopun, mutta tänään helle on taas hellinyt sitäkin ahkerammin ☀️ Kai se syksy on...