tiistai 13. elokuuta 2024

Punasävyiset jämälankalapaset

 NEULE 22/2024


Heissan! Täällä jyrisi ja paukkui koko viikonlopun, mutta tänään helle on taas hellinyt sitäkin ahkerammin ☀️ Kai se syksy on pikkuhiljaa tulossa. Tänne ei kuulu sen kummempaa, sain pari päivää sitten välityönä nämä jämälankalapaset valmiiksi ja tykkään itse niistä kovasti.

Taidan olla jonkin sortin yllytyshullu, neuloin nämä nimittäin ystävän yllytyksestä 😅 Hän heitti yhtenä päivänä ilmaan ajatuksen, että neulopa punasävyiset jämälankalapaset, ja minähän nappasin siitä kiinni.

Haaste ei ollut helppo, vaikka ajattelin sen sujuvan ensin suit sait sukkelaan käden käänteessä. Värejä oli yllättävän vaikea valita. Mietin pitkään, miten saan yhdisteltyä erilaisia punaisia sävyjä kauniisti yhteen. Kuvioihin tarvittiin tarpeeksi vaaleita ja toisaalta taas tummia sävyjä, että kuvioihin tuli tarpeeksi kontrastia.

No huh. Onneksi satun keräilemään erisävyisiä lankoja, joten löysin huippusalaisesta aarrearkustani peräti 9 erilaista punaisen sävyä. Niitä löytyi vaaleanpunaisesta ja kirkkaan pinkistä tumman luumun sävyyn asti. Päätin käyttää sopivassa suhteessa niitä kaikkia, ja tässä on lopputulos.

Nyt kun näitä lapasia tuntuu kertyvän, olen miettinyt, minne laittaisin ne, ja päätin lahjoittaa kaikki neulomani tumput syksyllä hyväntekeväisyyteen. Lämpimiä lapasia tarvitaan aina ❣️ Paikkakin on jo tiedossa.

Elokuun lapasboksihaasteen lapasia mietin vielä, aiheena on neuloa luontoaiheiset lapaset, ja arvon täällä sitä, teenkö mallin itse vai käytänkö valmista ohjetta. Jos päädyn oman mallin suunnitteluun, teen varmaan kiilapeukalolapaset. Ne istuvat käteen vähän paremmin kuin peruspeukuilla varustetut tumput.

Kikkajohanna





6 kommenttia:

  1. Jopas onkin kauniit lapaset. Oletkos kokeillut tehdä intialaisen peukalokiilan. Minä olen siihen vallan ihastunut, helppo tehdä ja istuu kädessä parhaiten

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, meni taas vähän aikaa, että ehdin tänne blogiin katselemaan. Kiitos! En oo kokeillut koskaan Intialaista peukkua neuloa, mutta ymmärtänyt, että se istuu tosiaan käteen tosi hyvin :)

      Poista
  2. Hienot jämälankalapaset 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Värien valinta oli tosi vaikeeta, mutta kyllä näistä tuli ihan kivat :)

      Poista
  3. Hertsimaleijaa, onpa kaunis malli ja toteutus!

    VastaaPoista

Punasävyiset jämälankalapaset

 NEULE 22/2024 Heissan! Täällä jyrisi ja paukkui koko viikonlopun, mutta tänään helle on taas hellinyt sitäkin ahkerammin ☀️ Kai se syksy on...