torstai 17. kesäkuuta 2021

Kevyet kesäsukat -ohje

Neuleohje 20.5.2021

Kevyet kesäsukat   
Kirjoneulesukkaohje

Koko                                   38

Varren korkeus                  noin 6 cm, varren yläreunassa 83 s kerroksella.

Vaikeusaste                       Normaali, ei silmukoitavaa.

Suunnittelija                      Kikka Kikiliakii Virolainen 

Sukkapuikot                       2 mm

Langat                                Filcolana arwetta classic (100), Snow White noin 35 g

                                            Filcolana arwetta classic (105), Slate Green noin 15 g

                                            Filcolana arwetta classic (153), Deep Orchid noin 5 g

                                            Filcolana arwetta classic (188), Pink noin 5 g

                                            Socki Fine (A093), Grass Green noin 10 g

Langanmenekki                 Yhteensä noin 70 g 

Huom! Kukkamallikerrassa neulotaan aina 2 kerrosta kolmella värillä, muuten työssä on käytössä 2 väriä kerrallaan. Työssä käytettyjen lankojen juoksevuus on noin 50 g / 210 m. Voit korvata Arwetta - langan jollain toisella saman vahvuisella langalla. Voit myös vaihtaa lankojen värit mieleisiksi.

Neuletiheys
34 silmukkaa ja 38 kerrosta kirjoneuletta 10x10 sentillä.

Mallineuleet

2 o, 2 n joustinneule

Neulo 2 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin. Toista koko kerroksen ajan. Toista kerroksia ohjeessa mainittu määrä.

Vahvennettu neule kantapäässä
Neulotaan kahdella puikolla tasoneuleena työtä välillä kääntäen.

Kerros 1 oikea puoli: Nosta 1 s neulomatta ja neulo 1 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Kerroksen viimeinen silmukka neulotaan aina. Käännä työ. Kerros 2 nurja puoli: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kaikki muut kerroksen silmukat nurin. Käännä työ.

Ylivetokavennus
Nosta 1 s oikein neulomatta, neulo toinen silmukka ja vedä neulomaton silmukka neulotun silmukan yli.

ssk
Nosta 2 s oikealle puikolle oikein neulomatta. Siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulo oikein yhteen takareunoista.


Neulo näin

1. Varren joustin, neulo KAAVIO 1

Luo valkoisella langalla 80 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 20 silmukkaa kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan takana 4. ja 1. puikon välissä. Neulo 12 kerrosta 2 o, 2 n joustinneuletta.

2. Neulo KAAVIO 2

Lisää KAAVION 2 ensimmäisellä kerroksella 3 silmukkaa kaavion osoittamissa kohdissa. Lisäysten jälkeen silmukat jakautuvat puikoille seuraavasti: 21-21-20-21. Neulo KAAVIO 2 loppuun.

3. Vahvennettu kantapää

Kun olet neulonut KAAVION 2, neulo vahvennettu kantapää valkoisella langalla 4. ja 1. puikon silmukoilla. Siirrä siis nämä 42 silmukkaa samalle puikolle. Aloita kantatilkun neulominen sukan nurjalta puolelta ja neulo ensin 1 kerros nurin. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule.

Kun olet neulonut kantatilkkuun yhteensä 42 kerrosta (+ alkuosan 1 nurja kerros), jaa sen jälkeen kantatilkun silmukat puikolla kolmeen osaan 14-14-14 ja tee kantapohjan kavennukset.

4. Neulo KAAVIO 3

Aloita jalkaterän neulominen valkoisella langalla ja neulo KAAVIO 3. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan alla 4. ja 1. puikon välissä. Kun neulot ensimmäisen kerroksen, poimi silmukat kantapään reunoista seuraavasti:

Poimi 1. puikolle 7 kantapohjan silmukkaa + 22 s kantatilkun reunasta (21+1) eli yhteensä 29 silmukkaa. 2. puikolla on 21 s ja 3. puikolla on 20 s. Poimi 4. puikolle 22 s kantatilkun reunasta (21+1) + 7 kantapohjan silmukkaa eli yhteensä 29 silmukkaa. Silmukoita on nyt puikoilla 29-21-20-29 eli yhteensä 99.

Jatka neulomista kaavion mukaan ja tee kiilakavennukset. Neulo kiilakavennuksissa 1. puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ssk. Neulo 1 kerros kaventamatta. Toista, kunnes puikoilla on jäljellä 21-21-20-21 silmukkaa eli yhteensä 83 silmukkaa.

5. Sukan kärki

Neulo sukan kärki KAAVION 3 mukaan ja tee kärkikavennukset leveinä nauhakavennuksina. Kun jäljellä on 3-3-2-3 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Valmiin jalkaterän pituus on kantapää mukaan mitattuna noin 24,5 cm. Neulo toinen sukka samalla tavalla.

6. Viimeistely

Päättele loput langanpäät ja laita sukat kostean liinan alle tasaiselle alustalle. Anna sukkien olla siinä yön yli ja poista liina aamulla. Anna sukkien kuivua rauhassa kuiviksi. Jos sinulla on sukkablokit, voit käyttää niitä apuna. Noudata langan vyötteessä mainittuja hoito-ohjeita.

Muuta huomioitavaa

Tämä sukkamalli on tarkoitettu vain yksityiskäyttöön ja sen kaupallinen hyödyntäminen on ehdottomasti kielletty.


KAAVIOT




Lämpimiä kesäpäiviä sinulle!

Terkuin, Kikka eli Kikiliakii



2 kommenttia:

  1. Nämä taidankin tehdä itselleni, saisin vihdoinkin aloitettua sukkien neulomisen itselleni. Aika olla huomaavainen itseäni kohtaan. Kaikki kaupan sukat kiristävät suusta ja jättävät jo 15 minuutissa uran sukan suun kohdalle. Ikävän jalkahermon tulehduksen jälkeen oik jalka jäi 2-3 cm paksummaksi kuin vasen. Ja on se muutenkin lähes koko ajan turvoksissa kivun vuoksi. Minäkin siis neulon öisin (luen, katson dokkareita/sarjoja ja neulon).
    Löysin jokin aika sitten blogisi, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Taina! Minunkin pitäisi tehdä itselleni uusia sukkia, mutta aina tahtoo tulla jotain muuta muka tärkeämpää tekemistä. Ikävä kuulla jalkahermon tulehduksestasi :( Minulla on taas vasen jalka turvoksissa ja molemmat polvet vaivaavat tosi ikävästi. Kiva kuulla, että joku muukin neuloo öisin. Kiva kun löysit blogini! :)

      Poista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...