maanantai 30. elokuuta 2021

Hiljaiset sydänyöt -villasukat 2

 Neuletyö 33 / 2021


Tervetuloa syyskuu!

Heippa hei. En aio toistaa nyt samoja juttuja, joita kirjoittelin vanhan blogin viimeiseen postaukseen, sillä minulla on uuttakin asiaa. Pääset lukemaan tuon viimeisen postauksen täältä. Tässä ovat hiljaisina sydänyön tunteina syntyneet kirjoneulesukat, jotka kertovat myös minun oman pienen mökin ja talven kaipuustani.

Siitä, kun istun iltahämärissä lempinojatuolissani ja neulon uutta sukkaa pakkasten paukkuessa ulkona ja lumen leijaillessa hiljalleen jo valkoiseen maahan. Sitä on kiva katsella ikkunasta. Näistä sukista tulee myös mieleen joulu ja sen odottamisen aika. Oletteko huomanneet, että ihmiset ovat joulun alla paljon iloisempia ja ystävällisempiä toisilleen?


Sanoisin, että me olemme silloin jopa onnellisia. Me jäyhät suomalaisetkin heräämme henkiin ja saatamme hymyillä tai peräti sanoa jotain ystävällistä ventovieraillekin ihmisille. Minulle itselleni jouluaatto on raskasta aikaa, asun ja elänhän yksin, enkä tohdi tuppautua kenenkään luokse kutsumattakaan. Olen tosin viettänyt paljon jouluja poikani perheen kanssa.

Mutta. Joka vuosi minäkin odotan joulua, kuten kaikki muutkin. Se alkaa yleensä viimeistään marraskuussa ja tämä joulumieli jatkuu aattoa lukuun ottamatta aina tammikuulle asti. Vuodenvaihde on täydellinen, jos maassa on lunta. Jouluvalmistelut sen sijaan saatan aloittaa jo elokuussa ja se tarkoittaa tietysti joululahjojen tekemistä.


Tarkoitan nyt tietenkin villasukkien neulomista. Se vie aikaa ja minä haluan suunnitella sukat vielä itse. Minusta parhaat lahjat ovat aina itsetehtyjä. Ne ovat aarteita. Kun neulon sitten sukkia jollekin tietylle henkilölle, ajattelen paljon häntä ja meidän suhdettamme. Käyn ehkä läpi yhteisiä kokemuksiamme tai sitä, miten näemme tämän elämän.

Kun annan sitten nämä lämmöllä neulomani sukat hänelle, haluan nähdä hänen ilmeensä. Sen ilon ja tyytyväisyyden, kun hän saa villasukkani, jotka ovat juuri hänen näköisensä sukat. Vielä iloisemmaksi tulen, kun näen nämä sukat hänen käytössään joulun jälkeen. Minulle tulee siitä tunne, että työtäni on arvostettu. Sen parempaa palkkaa ei voi saada.


Näistä Hiljaiset sydänyöt -villasukista tulee ohje Lankajengi.fi sivustolle jossain vaiheessa. Nämä sukat päätyvät eräälle ystävälleni, joka auttoi minua viime keväänä muutamassa jutussa. Tässä alla vielä muutama vinkki siitä, mitä täällä uudessa blogissa tapahtuu seuraavaksi 😉 Joulun To do -listani on pitkä.

Vinkki 1


Vinkki 2


Uudessa blogissa uusin kujein. Kuullaan taas!

Terkuin, Kikka eli Kikiliakii 
😊



Hiljaiset sydänyöt -villasukat

Koko: 38

Puikot: 2 mm

Langat: Filcolana Arwetta classic ja Socki Fine

Langanmenekki: Noin 90 g

Suunnittelija: Kikka kikiliakii Virolainen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...