perjantai 20. elokuuta 2021

Joulusukkakokeilu

 Neuletyö 32 / 2021

Heippa hei.

Kello on puoli kolme yöllä, kun kirjoittelen tätä postausta. Jalkasärkyni herättivät minut taas valvomaan. Niin nousin suosiolla sängystä ylös ja keittelin kupposen kahvia. Sama kai se on, kun kerran valvoo. Juoda aamukahvi ja touhuta hetken aikaa läppärin äärellä. Kirjoittelen paljon mieluummin tänne, kuin pyörin sängyssä kipuineni. Kohta voi sitten yrittää uudestaan nukkumaan paremmalla onnella.

Rupesin viime viikonloppuna miettimään joulua, vaikka jouluun onkin vielä peräti neljä kuukautta aikaa. Lähinnä sen takia, että minulla on tapana aloitella joululahjojen neulominen jo tähän aikaan vuodesta. Ajattelen, että kun aloittaa ajoissa, on joulun alla vapaa tekemään sitten jotain muuta.

Olen ajatellut, että tänä vuonna haluan neuloa itse suunnittelemani sukat tai muut perheelle ja ystäville heidän mieltymystensä mukaan. Näitä ideoita olen keräillyt pitkin vuotta hiljalleen salaa ja kirjannut niitä pieneen muistikirjaan kuin joulutonttu konsanaan. Heh 😊 Nyt voin sitten vain aloittaa hommat.

Ennen kuin rupean tekemään itse joululahjoja, halusin kokeilla muutamaa uutta juttua villasukissa. Tämä joulusukka on siis kokeilu. Halusin kokeilla siinä 2 mm:n puikkoja ja Arwettan vahvuisia (100 g / 420 m) lankoja. Miltä niitä tuntuu neuloa. Sen lisäksi halusin vielä harjoitella kiilakavennusten neulomista jalkapohjaan.

Noh. Näin ohuilla puikoilla ja langoilla neulominen tuntui tosi pieneltä piipertämiseltä 3,5 mm puikkojen jälkeen. Sukkaan tuli hitsin paljon silmukoita ja kerrokset olivat pitkiä. Jotain hyvääkin tässä kuitenkin oli. Mitä enemmän sukassa on silmukoita, sitä yksityiskohtaisempia kuvioita kaavioihin mahtuu piirtelemään. Itse tykästyin juuri siihen.

Sukan takaosa onnistui vahingossa suorastaan hyvin ja kiilakavennuksista tuli tosi nätit. Jotenkin minulle tuli kuitenkin sellainen olo näistä sukista, että sukan takaosa ja etuosa eivät kuulu yhteen (?) Niiden tyyli on jotenkin erilainen. Vai tuntuuko vain minusta nyt siltä.

Piirtelin sukan etuosaan jonkinlaisen maiseman mökkeineen, lumisateineen ja kuusineen. No tuli siitä ihan nätti, vaikken olekaan sellaisia maisemaihmisiä. Nyt kun katson sukan sivukuvaa, niin tiedän, miten haluan muuttaa sukan etuosaa. Haluaisin siihen geometrisempia kuvioita ja jättää mökin kuusineen pois. 

Tonttuillen, Kikiliakii

Joulusukkakokeilu
Koko: 38-39
Puikot: 2 mm
Lankoina: Arwetta classic ja Socki Fine
Suunnittelija: Kikka Kikiliakii Virolainen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...