keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Kurpitsapelto -säärystinten tarina

 Neuletyö 40 / 2021


No heippa hei ja hyvää huomenta 😊 Täällä ollaan herätty taas jo aamuyöstä valvomaan. Sillä aikaa kun neulon Pokemon -sukkia pojanpojalle, ajattelin postata tänne blogiin tässä välissä näiden Kurpitsapelto -säärystinten tarinan. Olen halunnut jo pitkään neuloa itselleni Halloween villasukat, mutta niiden tekeminen on vain jostain syystä jäänyt.


En tiedä miksi näin on käynyt. Ehkä sen takia, että to do -listani on niin pitkä, tai sitten muuten vaan. Joka tapauksessa tämä ajatus on pyörinyt mielessäni jo muutaman vuoden ajan aina syksyisin. Yhtä usein se on jäänyt tekemättä, kun Halloween on mennyt ohi. Tänä vuonna kaikki on ollut kuitenkin toisin.

Mietin taas kerran tässä yhtenä päivänä, että haluaisin laittaa Halloween viikolla jotkut päheät Halloween aiheiset sukat jalkaan ja kävellä niiden kanssa koreasti kaupungilla. Kävinkin mielessäni läpi tyypillisiä Halloween juttuja kuten pääkalloja, kurpitsoita, hämähäkkejä, luurankoja ja muuta kamalaa, mutta en oikein syttynyt niistä ensin.


Sitten kesken kaiken, kun neuloin ihan rauhassa yhtenä päivänä sukkaa, muistin yht’ äkkiä yhden jutun. Nimittäin (Salon) Halikon joka vuotisen kurpitsapellon. Se on pelto, jonne on viety suuri määrä kurpitsalyhtyjä piristämään syksyn pimeyttä.

Tämä tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa ja sitä käy katsomassa vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä. Tänä vuonna tämä upea pelto on nähtävillä ensi maanantaista alkaen parin viikon ajan. Lisätietoa tapahtumasta saat täältä .

No. Liekkö sitten kotiseuturakkautta vai mitä lie, mutta tämä tapahtuma inspiroi minua, kun suunnittelin nämä säärystimet. Halusin neuloa säärystimet 7 Veikasta ja koska niin paksut sukat eivät olisi mahtuneet kenkien sisään, päätin tehdä niistä säärystimet. Näin niitä voi käyttää nyt melkein minkälaisten kenkien kanssa vaan.


Sitten vaan Excel esiin ja suunnittelemaan. Näistä säärystimistä löytyykin nyt kurpitsavuori, vähän hämähäkin seittejä, yksi pullukka ristilukki ja narusta roikkuva pääkallo. Hui kamala. Kuulostaa pahalta, mutta ei kuitenkaan ole sitä (?) Nilkan joustimen jätin löysäksi, että sen voi vetää nilkkojen päälle. Näin nilkatkin on suojattu.

Nyt tämä mummi aikookin käyttää Halloween viikolla näitä päheitä Kurpitsapelto -säärystimiä. Minulla on samalla viikolla synttäritkin. Enkä välitä juurikaan siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat pukeutumisestani. Tärkeintä on, että itse tykkään siitä, mitä pistän päälleni. Tämä on niitä iän mukanaan tuomia ajatuksia.


Nämä säärystimet on kuvattu pienessä vesisateessa eräänä syksyisenä päivänä ja mallina on toiminut hyvä ystävä. Hänen lupansa kuvien julkaisuun on. Olen kirjoitellut näistä ohjeenkin taas Lankajengi neuleohjekauppaan pyynnöstä. Sieltä se löytyy siis.

Nyt oikein kivaa viikon jatkoa sulle 😊

Kurpitsaisin terkuin, Kikiliakii

 

Kurpitsapelto -säärystimet

Suunnittelija: Kikka Virolainen

Ohje: Lankajengi neuleohjekauppa

Tarvikkeet: 7 Veljestä -lankoja ja puikot 3,5 mm

Langanmenekki: noin 165 g




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...