Mitkä ihmeen PÄHKYLÄT ?

 Neuletyö 42 / 2021

Voi töttöröö 😲

No huomenta. Täällä on herätty aurinkoiseen sunnuntai aamuun ja tämän päivän ohjelmassa on rentoa kotoilua ja neulomista, kuten niin usein sunnuntaina. Voisinkin melkein sanoa, että tämä on yksi lempihetkiäni viikossa. Kun saa heräillä kaikessa rauhassa kahvikupposen äärellä ja neuloskella sukkaa.

Tämä viikko on mennyt vaihtelevissa tunnelmissa sukkarintamalla. Huomasin nimittäin alkuviikosta Instassa, että nimi, jonka olen antanut tämän postauksen sukkamallille (Viljavat vainiot) onkin jo käytössä. No. Mitä tekee itseään kunnioittava ”suunnittelija”. Muuttaa tietysti oman sukkamallinsa nimen toiseksi, kuten minä nyt.

 

En halua tietenkään viedä kenenkään toisen käyttämää sukkanimeä 😕 Siinäpä rupesin sitten tuumailemaan, että mikä näiden sukkien nimeksi voisi tulla. Voi hitsi mikä operaatio. Minulla oli käytössä tässä nimen metsästyksessä google, insta, fb, sivistyssanakirja ja synonyymisanakirja. Käytinpä lopulta sitten jo äidin ja Wikipediankin apua nimen keksimisessä.

Läpi tuli käytyä melkein kaikki viljaan jotenkin liittyvät sanat, kuten varvut, vesakot, metsiköt, oraat, versot, nuput, silmut, metsikköiset, villiniityt, viljamaat ja jaloversot. Ei, ei ja ei. Mikään niistä ei tuntunut sopivalta nimeltä näille sukille tai nimi oli jo käytössä. Ullatus ullatus.


Niinpä googletin jo toivoni menettäneenä sanan Viljalajit ja sieltä se nimi sitten löytyi. Nyt uskon sitten löytäneeni nimen, jota ei ole vielä kukaan käyttänyt. Nimittäin 🌿Pähkylät🌿. Koska nämä sukat kuvaavat viljantähkiä, tämä nimi tuntui sopivalta sekä suomalaiseen suuhun että sukkiin.

Wikipedian mukaan viljan jyvät ovat kasvitieteellisesti kuivia, yksisiemenisiä pähkylähedelmiä ja noita pähkylöitä näistä sukista tosiaankin löytyy. Arvatkaapa vaan pari kertaa, olinko helpottunut tämän nimen keksimisen jälkeen. No kyllä. Koska sukkamalleja alkaa olla jo satoja ja tuhansia, alkaa nimen keksiminen sukkamallille olla jo tosi vaikeaa.


En nimittäin halua loukata ketään käyttämällä sukissani samaa nimeä ja joutua kiusalliseen tilanteeseen, kuten tässä nyt melkein jo kävi 😔 Nämä kuvissa vilkkuvat sukat olen neulonut tosi tymäköissä väreissä ja niistä tuli tosi vihreät. Valitsin nämä vihreät värit, koska minulle tuli sukista mieleen keväiset viljapellot.

Nämä värit voi kuitenkin aina vaihtaa, kuten äitini teki. Hän innostui nimittäin neulomaan nämä sukat ja väreiksi hän valitsi syksyisen ruosteen oranssin ja keltaisen. Uskon, että noista sukista tulee nätit. Täytyykin kysyä häneltä, saisinko kuvan näytille tänne blogiin näistä sukista toisissa väreissä.


Itse en enää kolmansia sukkia tällä mallilla ajatellut neuloa, minulla on jo muita juttuja puikoilla. Yhdet poikien sukat pitäisi vielä neuloa. Sitten voinkin siirtyä taas muihin uusiin juttuihin 😊

Pähkäillen, Kikiliakii

 

Pähkylät kirjoneulesukat

Suunnittelija: Kikka Kikiliakii Virolainen

Ohje: Lankajengi neuleohjekauppa

Koko: 38-39

Tarvikkeet: 7 Veljestä -lankoja ja puikot 3,5 mm

Langanmenekki: noin 140 gKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevyet kesäsukat -ohje

Hopsulaheit ja hellät tunteet

Hiljaiset sydänyöt -villasukat