torstai 9. toukokuuta 2024

Ilmainen sukkaohje - Isommat nörttisukat


 So sorry, this knitting pattern is available only in finnish.

NÖRTTISUKAT isompi koko

NÖRTTISUKAT isompi koko

Koko: Reilu koko. 42-45 oman tarpeen mukaan

Puikot: 2,5 tai 2,75 tai 3 mm oman käsialan mukaan

Langat: Novita Nalle ja/tai Rotvalli, 100 g = 260 m

Pohjaväriä noin 90 g ja kuvioväriä 55 g

Langanmenekki yhteensä noin 145 g


😊 LUETHAN NÄMÄ VINKIT NEULOMISEEN!

LANGANJUOKSUT: Tämä sukkamalli sisältää paljon pitkiä langanjuoksuja. Älä kiristä langanjuoksuja liian tiukalle ja langanjuoksut kannattaa sitoa 2-3 silmukan välein näissä kohdissa. Jos osaat tikapuutekniikan, sitäkin voi kokeilla. 

SUKAN KOKO: Jos haluat neuloa koon 42 sukat pienempään jalkaan, neulo sukat 2,5 mm puikoilla. Jos haluat neuloa koon 44 tai isommat sukat, neulo sukat 3 mm puikoilla. Ota huomioon kuitenkin oma käsialasi. 

JALKATERÄ: Jalkaterään on kaksi erilaista kuviovaihtoehtoa, joista voit valita itsellesi mieluisamman. Jalkaterän pituutta voit muuttaa lisäämällä tai vähentämällä kerroksia kaaviossa 3. Sukan vuosiluvun voi myös muuttaa toiseksi.

P.S. Jos haluat, voit neuloa vain varren kirjoneuleena ja jalkaterän yksivärisenä tai toisinpäin 😊

OHJE

1. Luo pohjavärillä neljälle puikolle yhteensä 72 silmukkaa seuraavasti: 20-17-16-19. Neulo 1 o 1 n -joustinta 12 kerrosta. Neulo kaavio 1 ja lisää ensimmäisellä kerroksella yhteensä 7 silmukkaa 1. ja 4. puikolle. Silmukoita on lisäysten jälkeen puikoilla seuraavasti: 23-17-16-23. Neulo kaikki kavennukset kaavioiden mukaan.

2. Kun olet neulonut kaavion 1, neulo vahvennettu kantapää pohjavärillä 1. ja 4. puikon silmukoilla eli 34 silmukalla. Neulo vahvennettu neule näin: Oikea puoli: Nosta 1 s neulomatta ja neulo 1 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Käännä työ. Nurja puoli: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kaikki muut kerroksen silmukat nurin. Käännä työ. Toista näitä kahta kerrosta. Kun olet neulonut kantalappuun 34 kerrosta, tee kantapohjan kavennukset. Jaa sitä varten silmukat puikolla seuraavasti: 12-10-12. Kantapohjan kavennusten jälkeen silmukoita jää puikolle 10.

3. Poimi ja neulo jalkaterän silmukat 1. kerroksella seuraavasti: 23-17-16-23. Neulo kiilakavennukset kaavion 2 A tai B mukaan (1. ja 4. puikon silmukkamäärät: 17+1+5 = 23 s). Jatka neulomista suoraan kaaviosta 3 A tai B. Jalkaterän pituuden voit päättää itse.

4. Neulo lopuksi kärkikavennukset leveinä nauhakavennuksina pohjavärillä. Neulo 1. ja 3. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Tee kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes jokaisella puikoilla on jäljellä 13-13-12-13 silmukkaa. Neulo sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun silmukoita on jäljellä 3-3-2-3, päättele sukka. Koon 42 jalkaterän valmis pituus kantapää mukaan mitattuna on 26,5 cm ja koon 45 sukka 28 cm. Neulo toinen sukka samoin.


SUKAN VARREN KAAVIOVAIHTOEHTO 1 JALKATERÄÄN


VAIHTOEHTO 2 JALKATERÄÄN


NEULOMISEN ILOA 😊

toivottelee

Kikkajohanna 


3 kommenttia:

  1. Kivat sukat, kiitos pop up -ohjeesta. :)

    VastaaPoista
  2. Zoomailin ihania sukkiasi... langatkin jopa tarttui viime viikolla kauppareisulla mukaan...
    Puikot - koskahan ne kaivan... selvä syksyn merkki minulle tällainen toiminta...
    Malli vielä suunnittelematta...

    VastaaPoista

Mummiuutisia

No heippa! 😊 Minulla on nyt hyviä ja huonoja uutisia, ja mietin kummat kerron ensin…öööhm…nyt unohdin ne huonot, joten kerron iloiset uutis...