maanantai 1. heinäkuuta 2024

Ihan tavalliset lapaset

NEULE 18/2024

Hei hei se on heinäkuu! Täällä Turun seudulla viileänhaalea tuuli hellii poskienpäitä. Ilma on viilentynyt niin, että eilen ja tänään on voinut pistää silmukkaa toisen eteen. Valmista on tullut, @sweetsandsocks lapasboksin 2024 kesäkuun lapaset valmistuivat hetki sitten, ja ne on kuvattu.

Kesäkuun teemana oli neuloa raidalliset lapaset, ja tässä minun vaatimaton versioni lapasista. Koska  neulon raidallisia sukkia tai lapasia vain harvoin, venyttelin hiukan tehtävänantoa. Näissä lapasissa on raitoja, mutta ne eivät ole suinkaan suoria. Ne aaltoilevat kuin puolityyni järvenpinta.

Syy miksen innostu oikein raidoista on hyvin henkilökohtainen. Kun aloitin neulomisen noin 30 vuotta sitten, neuloin ensimmäiset 10 vuotta vain raitaneuleita. Paksua raitaa ja laihaa raitaa, ja raitaa siitä väliltä. Kaksivärisenä, kolmivärisenä ja nelivärisenä. Raitoja riitti, ja sukkia syntyi kassikaupalla.

Sitten tuli stoppi. Tiedätkö sen tunteen, kun teet jotain asiaa vuosien ajan samalla tavalla, ja lopulta et enää jaksa? Minulle kävi raitojen kanssa vähän niin. Haluan korostaa, ettei minulla ole suinkaan mitään raidallisia neuleita vastaan, ne ovat kauniita! En vain itse neulo niitä enää, kuin harvoin.

Siinä varmaan syy miksi kiinnostuin pitsi-, palmikko- ja kirjoneuleista. Olen neuloskellut kirjoneuleita ahkerasti nyt noin 8 vuotta (?) ja tuli juuri mieleen, että mitä jos kyllästyn joku päivä myös siihen? Mitä neulon sitten? Mitä vaihtoehtoja on jäljellä? On muuten aika karmiva ajatus!

Koen, että neulominen on iso osa minua, ja se on elämäntapa. Olisinko valmis luopumaan neulomisesta? Hell no. En ikinä. En mistään hinnasta. Niin kauan, kun sormet toimii, aion neuloa sukkia ja lapasia, ja toivoa samalla, että terveyttä riittää. Siitä saa olla tosi kiitollinen elämälle.

Kikkajohanna

P.S. Minusta oli kiva neuloa nämä lapaset, ja tehdä raitoja pitkästä aikaa!




1 kommentti:

  1. Ihanasti oivallettu raitalapaset. Tiedän tunteen kun kyllästyy. Itse virkkasin aikoinaan niin paljon isoäidinneliöitä etten enää halua tehdä niitä.

    Voiko intohimon asioihin kyllästyä? Minusta ei ja sitten sitä visioi ehkä lisää siitä intohimosta eri tavalla eri asioita. Kun kirjoneule on intohimosi, niin et minusta välttämättä voi kyllästyä siihen tai sitten jos niin käy niin sinulle on tullut jokin toinen, suurempi intohimon kohde ja teet sitä. Kirjoneule on kyllä niin laaja että siitä saa vaikka mitä, niin en usko, että kyllästyt.

    VastaaPoista

Ihan tavalliset lapaset

NEULE 18/2024 Hei hei se on heinäkuu! Täällä Turun seudulla viileänhaalea tuuli hellii poskienpäitä. Ilma on viilentynyt niin, että eilen ja...