Neulevuoteni 2021

Hopsulaheijaa!

On taas se aika vuodesta, kun on aika ynnätä kuluneen vuoden neulevuotta yhteen ja suunnata katse kohti tulevaa. Tämä vuosi on ollutkin täynnä suuria ja pieniä positiivisia mullistuksia. Mitä tässä vuoden aikana on sitten tapahtunut, se selviää kohta.

Mitä tuli neulottua analyysi

Tammikuu 2021 alkoi varsin vauhdikkaasti, vaikka olin hädin tuskin ehtinyt selvitä syksyisestä joululahjaähkystä. Neuloin tammikuun aikana 10 asustetta eli lapasia ja parit sukat. Siinä ovat puikot kilisseet ja lankakerät pyörineet. Tammikuu olikin tämän vuoden tuotteliain kuukausi. 


Helmikuussa osallistuin Instassa @pipotuksen järjestämään #tajunnanvirtakal2021 :een. Se oli tosi hauska KAL ja jäikin vuoden ainoaksi yhteisneulonnaksi, johon ehdin ottaa osaa. Nimesinkin nämä hauskat sukat ”eripari samapari jämälanka kotisukiksi”, enempää en titteleitä niille keksinyt 😊


Maaliskuussa päätin kokeilla pitkän harkinnan jälkeen neuleohjeiden myymistä netissä ja 1.3. ovensa avasikin uusi neuleohjekauppa, jonne laitoin ihan kokeeksi myyntiin muutamia sukkaohjeitani. Tämän harppauksen myötä neuleharrastukseni sai kokonaan uuden ulottuvuuden.


Huhtikuussa suunnittelin Salon Klubitalolle kaksi ilmaista sukkaohjetta. Tällä tempauksella tuettiin ennalta ehkäisevää mielenterveystyötä. Ohjeet eivät taida olla enää saatavilla heidän nettisivuillaan, mutta vanhassa blogissani ohjeet ovat vielä näköjään tallessa seuraavien linkkien takana:

Neuleohje koko 37-40


Toukokuussa minulle tuli kova kevätväsymys ja niin pidin taukoa kuukauden verran. En neulonut juuri mitään ja pohdin syntyjä syviä. Niitä pohdiskellessa sain ajatuksen uudesta blogista. Olin tosin miettinyt tuota asiaa jo pitkään muutenkin.

Kesäkuussa tein sitten päätöksen, että siirrän blogini tänne blogspot:iin vuodatuksesta ja niin tapahtui. Enkä ole katunut päätöstäni. Tykkään tästä blogialustasta ja -yhteisöstä paljon enemmän.

Heinäkuussa lomailin ja pidin samalla pitkän sometauon. En tainnut edes käydä Instassa tuona aikana. Latasin vain akkujani ja lepäsin luvan kanssa. Siinä samalla tapasin perhettä ja ystäviä sekä vietin aikaa leffojen parissa.

Elokuussa. Ladattuani heinäkuussa akut täyteen, olin valmis taas suunnittelemaan uusia sukkamalleja. Elokuussa syntyivätkin Viljavat vainiot -sukat syksyisten viljapeltojen inspiroimana. Malli onnistui ihan kivasti, mutta värit on  tosi ärtsyt.


Syyskuussa sukkaohjeiden suunnittelu jatkui ja silloin ne syntyivät. Nuo Hopsulaheit -jämälankasukat, joista tuli tämän vuoden pidetyin sukkamalli. Instassa nämä sukat ottivat siivet alleen ja niistä tykättiin 5 945 kertaa. Aika hurjaa, vai mitä 😊

Lokakuussa rapa roiskui ja keksin laittaa Instaan ”Upeet rumat joulusukat” haasteen. No. En ehkä miettinyt tätä asiaa ihan loppuun asti, mutta haaste oli iloisella mielellä tehty. Kiitänkin nyt suurella lämmöllä niitä henkilöitä, jotka ottivat tähän leikkimieliseen haasteeseen osaa 💖

Marraskuussa rupesin suunnittelemaan taas uutta sukkamallia ja ennen kuin huomasinkaan, suunnittelin sen ympärille jo pientä sukkaperhettä. Tähän perheeseen kuuluu neljä erilaista, mutta vähän samanlaista sukkamallia. Ohjeet tulevat Lankajengiin tammikuun aikana.


Joulukuussa otin osaa Facebookin Käsityöblogit -ryhmän joulukalenteriin. Suunnittelin sinne iloisen lumiukko kaulaliinan, jolle keksin monta muutakin käyttötarkoitusta. Minun luukkuni oli numero 21. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin mukana. Oli tosi kiva kokemus! 😊  

Näin on tullut käytyä tämä neulevuosi lyhyesti läpi ja ollaan taas tässä hetkessä. Olen neulonut tänä vuonna yhteensä 60 neuletta, mikä on 13 vähemmän kuin vuosi sitten. Syynä tähän ovat olleet nuo 2 pitkää taukoa, jotka jouduin pitämään touko- ja heinäkuussa. Tässä alla Instan vuoden 2021 yhdeksän suosituinta kuvaa.

Lankavarastoni laihdutuskuuri

Kun katselen tässä lankavarastoani, niin täytyy sanoa, että se voi näköjään oikein pulskasti. On kuin se olisi jopa lihonut taas vuoden aikana ihan inan verran. Minulla ei tietysti ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, ihan itsekseen se on lihonut. Viime vuonna se painoi 25 kiloa ja tänä vuonna en edes yritä punnita sitä.

Olen luopunut jo toivosta, että se hoikistuisi vähän. En aio kokeilla edes painonhallintaa sen kanssa ensi vuonna, koska sitäkin on yritetty tässä jo 3 vuotta eikä mitään ei ole tapahtunut. Niinpä se saa olla villi ja vapaa ja rehottaa rauhassa. Enkä lupaa nyt sitäkään, että ostan vain tarpeeseen, sillä syitä ostaa lankoja on aina.  

Näin neulootikkona ja lankahamsterina keksin kyllä aina painavat perustelut sille, miksi minun ”täytyy” ostaa juuri tämä ja tämä lankakerä, nyt kun sitä vielä saa. Eiks vaan 😉  

Tulevan vuoden toiveita

Mitäkö toivon ensi vuodelta. Hmmm. Haluaisin neuloa itselleni mekottimen, joka peputtimenakin tunnetaan. Olen suunnitellut sen mielessäni jo suurin piirtein valmiiksi, mutta en ole saanut aloitettua sitä vielä. Aion myös jatkaa omien sukkamallien suunnittelua, koska se on yksinkertaisesti niin mielenkiintoista puuhaa.

Rikastumaan sillä ei pääse, mutta en teekään sitä rahan takia. Se on minulle harrastus. Minusta sukkamalleja on hauska suunnitella ja se tuo tähän neulomiseen uusia haasteita. Ja minähän rakastan haasteita. Tätä blogin kirjoittamistakin aion jatkaa ja toivon, että saan laitettua tänne kivaa luettavaa ensi vuonnakin.

Olen ajatellut myös ruveta kirjoittamaan neulepäiväkirjaa, johon kirjoitan ylös mitä olen minäkin päivänä neulerintamalla tehnyt kuvien kera. Siitä jää kiva muisto ja se toimii myös muistikirjana siinä samalla. Sitä toivoisin muistavani kirjoittaa ensi vuonna.  


Tähän lopuksi toivotan sinulle oikein hyvää uutta vuotta 2022! 🥳

Ensi vuoteen siis 😊

KikiliakiiKommentit

  1. Vauhdikas vuosi on sinulla ollut ja pirteitä sukkia syntynyt!😍😍 Tuo neulepäiväkirja on myös mielenkiintoinen idea, pitääpäs ottaa lukulistalle sekin👍😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä :) Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt :D Kiitos sinulle ja hyvää tammikuun 1. päivää!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevyet kesäsukat -ohje

Lumiukko kaulaliina + ohje

Hopsulaheit ja hellät tunteet