Uusi vuosi, uusia sukkaohjeita

 Neuletyöt 1-4 / 2022


Hyvää tammikuun 1. päivää!

Täällä ollaan jo pirteänä ylhäällä ja valmiina uuteen vuoteen. Ajattelin esitellä teille tämän vuoden ensimmäisenä juttuna tämän Käsikkäin -sukkaperheen, joka valmistui viime vuoden puolella pikku hiljaa marras-joulukuussa 😊 Nyt se on sitten valmis ja lentänyt pesästään maailmalle.

Käsikkäin

Tähän sukkaperheeseen kuuluu neljä jäsentä, joista esittelen tässä ensimmäisenä nyt nämä harmaat Käsikkäin -sukat. Näistä se ajatus sukkaperheeseen lähti. Nämä sukat henkivät yhteisöllisyyttä ja yhteen hiileen puhaltamista. Sukan vartta kiertääkin neljä henkilöä, jotka pitävät toisiaan lämpimästi kädestä kiinni. 

Minun piti laittaa tämä sukkamalli alunperin ensin yhteen kilpailuun mukaan, mutta muutin sitten jostain syystä mieleni. Itse sukat on helppo neuloa ja jalkaterässä toistuvien pienten sydänten mallikerran oppii nopsaan ulkoa.


Käsikkäin kaksin

Nuo Käsikkäin -sukat saivat jatkoa siinä vaiheessa, kun joku kysyi minulta tätä ohjetta ja kertoi haluavansa neuloa tällaiset sukat hääparille 💖 No. Mietin siinä, että hääparille sopisi paremmin sukat, joissa vain yksi nainen ja mies pitävät toisiaan kädestä kiinni ja siellä voisi olla sydämiä....paaaljon sydämiä.

Niin piirtelin Excelillä uudet kaaviot ja sukkaperhe oli saanut toisen jäsenen. Tässä mallissa nainen ja mies pitävät toisiaan kädestä kiinni pienten sydänten ympäröiminä ja tämä sama sydän teema jatkuu vielä jalkaterässäkin. 


Käsikkäin kauniit

Sukkaperheen kolmannesta ja neljännestä jäsenestä saan kiittää taas seuraajiani 💖 Joku nimittäin ehdotti, että miksei tällaisia sukkia voisi tehdä myös nais- tai miespareille. No. Mietin siinä taas, että miksei tosiaan ja istuin Excelini ääreen.

Niin syntyivät nämä Käsikkäin kauniit -sukat. joissa kaksi naista, tai miksei ihan ystävääkin, pitää toisiaan kädestä kiinni pienten kukkien ympäröiminä. Tässä sukkaperheessä on muuten se hauska puoli, että nuo sukan varren henkilöt voi värittää silmukoimalla haluamallaan tavalla. Vain mielikuvitus on siinä rajana 😊 


Käsikkäin komiat

Tässä ovat tämän sukkaperheen kuopukset eli miesten sukat. Näissä sukan varressa kaksi miestä pitää toisiaan kädestä kiinni miehekkäiden ruutujen ympäröiminä. Kun olin jo laittamassa ohjeita näistä sukista eteenpäin, mieleen pulpahti ajatus hääsukista. No. Mietin siinä jälleen kerran, että no miksei. 

Istuin siis excelin ääreen vielä kerran. Niin tämä sukkamalli sai ohjeeseensa yllärikaavion, jossa nainen ja mies pitävät toisiaan kädestä kiinni vaihtoehtona miesparille. Ja nyt se ei olekaan enää mikään ylläri, kun kerroin sen tässä 😁 Sori vaan.


Teknisiä tietoja

Tämän sukkaperheen sukat on neulottu kaikki 7 Veljestä -langoista tai vastaavista langoista, joiden juoksevuus on 100 g = 200 m. Puikot ovat olleet kokoa 3 mm ja 3,5 mm. Ohjeet löytyvät Lankajengi neuleohjekaupasta ja ne voi ostaa sieltä yhdessä tai erikseen. 

Näissä sukissa on peruskantapäät ja -kavennukset eli sukat on helppo ja nopea neuloa. Ne on myös toteutettu kirjoneuleena eli pakollisia silmukoitavia juttuja sukissa ei ole, jos niitä ei halua tehdä. Jalkaterissä olevat mallikerrat on helppo ja nopea oppia ulkoa.


Näin on uusi neulevuosi 2022 korkattu ja jatkoa seuraa. Olen miettinyt nyt ystävänpäiväsukkien suunnittelua, vaikka nuo Käsikkäin kauniit -sukat sopisivat siihen tarkoitukseen oikeinkin sopivasti 😊 No. Katsotaan nyt, innostunko ajatuksesta. Se jää nähtäväksi.


Ei muuta kun kivaa päivää sulle ja mukavaa alkanutta uutta vuotta 2022!

Terkuin, Kikiliakii



Kommentit

  1. Nää on kyllä mahdottoman upeasti suunniteltu ja upea kokonaisuus!😍😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi lämmin kiitos! <3 Kyllä niihin menikin parisen kuukautta aikaa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevyet kesäsukat -ohje

Lumiukko kaulaliina + ohje

Hopsulaheit ja hellät tunteet