Lumi lumi ukot -sukkaohje

 Lumi lumi ukot

Ohje

Koko 38-39

Sukkapuikot 3,5 mm tai oman käsialan mukaan

Langat  

7 Veljestä, beige (060) noin 120 g

7 Veljestä, ruskea (065) noin 20 g

7 Veljestä, valkoinen (011) noin 20 g

Kaupunkilanka Kivijalka, turkoosi (52) noin 10g

Langanmenekki yhteensä noin 170 g

TOINEN VÄRIVAIHTOEHTO

Novita Muumitalo, turkoosi (152) noin 120 g tai vaaleansininen 7 Veljestä lanka

7 Veljestä, punainen (549) noin 20 g

7 Veljestä, valkoinen (011) noin 20 g
'
7 Veljestä, musta (099) noin 10 g

Langanmenekki yhteensä noin 170 g

Lankojen juoksevuus 100 g = 200 m

Neuletiheys 24 silmukkaa kirjoneuletta 10 sentillä.

Suunnittelija Kirsi Kikka Virolainen

HUOM 😊

Beigessä sukassa lumiukon kaulaliina on neulottu kaaviosta poiketen turkoosilla langalla, kun se muuten neulottaisiin ruskealla langalla. Sukat on neulottu vähän leveämmällä lestillä eli jos jalkaterä tuntuu löysältä sen voi neuloa 3 mm puikoilla. Muistathan vielä, että tämän sukkamallin kaupallinen hyödyntäminen on kielletty.

Mallineuleet

2 o, 2 n joustinneule

Neulo 2 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin. Toista koko kerroksen ajan. Toista kerroksia ohjeessa mainittu määrä.

2 o, 2 n palmikkojoustin

Neulo 3 kerrosta 2 o, 2 n joustinneuletta. Neulo 4. kerroksella 2 o silmukkaa ristiin ja 2 s nurin koko kerroksen ajan: Neulo 2. oikea silmukka 1. oikean silmukan takaa oikein ja sen jälkeen 1. oikea silmukka oikein. Siirrä silmukat oikealle puikolle. Neulo 2 s nurin.

ssk

Nosta 2 s yksitellen oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein. Siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle kiertämättä niitä ja neulo oikein yhteen takareunoista.Neulo näin

1. Varren joustin

Luo beigellä langalla 60 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 15 silmukkaa kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan takana 4. ja 1. puikon välissä. Neulo 10 kerrosta 2 o, 2 n joustinneuletta.

2. Neulo KAAVIO 1

Neulo sitten KAAVIO 1. Lisää kaavion ensimmäisellä kerroksella 5 silmukkaa kaavion osoittamissa kohdissa. Lisäysten jälkeen silmukat jakautuvat puikoille seuraavasti: 16-16-17-16. Huomaa yksi ylimääräinen kavennus kaavion viimeisellä kerroksella. Kavennuksen jälkeen silmukoita on puikoilla 16-16-16-16. Kun olet neulonut KAAVION 1, aloita nilkan palmikkojoustimen neulominen.

3. Nilkan joustin

Neulo nilkan joustin 2 o, 2 n palmikkojoustimena beigellä langalla. Kavenna joustimen 1. kerroksella jokaiselta puikolta 1 silmukka pois. Silmukoita jää jokaiselle puikolle tämän jälkeen 15. Neulo palmikkojoustinta yhteensä 12 kerrosta. *Neulo 3 kerrosta 2 o, 2 n joustinta. Neulo seuraavalla kerroksella 2 o silmukkaa ristiin ja 2 s nurin: Neulo 2. oikea silmukka 1. oikean silmukan takaa oikein ja sen jälkeen 1. oikea silmukka oikein. Siirrä silmukat oikealle puikolle. Neulo 2 s nurin.* Toista *-* vielä 2 kertaa. Neulo lopuksi vielä 2 kerrosta 2 o, 2 n joustinta ja kavenna viimeisellä kerroksella 3 silmukkaa niin, että puikoille jää silmukoita 14-14-15-14.

4. Kantatilkku (vahvennettu kantapää)

Neulo vahvennettu kantapää beigellä langalla 4. ja 1. puikon silmukoilla. Neulo ensin 1. puikon silmukat 4. puikolle. Tällä puikolla on nyt 28 silmukkaa. Jätä 2. ja 3. puikon silmukat puikoilleen lepäämään. Aloita kantatilkun neulominen sukan nurjalta puolelta ja neulo ensin 1 kerros nurin. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule:

Oikea puoli: Nosta 1 s neulomatta ja neulo 1 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Käännä työ. Nurja puoli: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kaikki muut kerroksen silmukat nurin. Käännä työ. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes olet neulonut kantatilkkuun yhteensä 28 kerrosta. Jaa sen jälkeen kantatilkun silmukat puikolla kolmeen osaan 9-10-9 ja tee kantapohjan kavennukset.

5. Kantapohja

Neulo ensimmäisellä kerroksella työn oikealla puolella vahvennettua neuletta ensin 9 sivusilmukalla ja sitten 9 keskimmäisellä silmukalla eli yhteensä 18 silmukalla. Neulo (seuraava) 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 8. Käännä työ.

*Nosta työn nurjalla puolella 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa nurin ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka nurin yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 8. Käännä työ.

Nosta työn oikealla puolella taas 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukalla vahvennettua neuletta ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 7. Käännä työ.*

Jatka *-* neulomista ja kavennuksia, kunnes kaikki sivusilmukat on kavennettu pois ja jäljellä on keskimmäiset 10 silmukkaa. Viimeinen kerros on nurja kerros. Käännä työ ja neulo lopuksi vielä kantapään oikealla puolella 5 silmukkaa oikein. Toiselle puikolle jää 5 silmukkaa. Näiden puikkojen välissä on uusi kerroksen vaihtumiskohta.

6. Neulo KAAVIO 2

Aloita jalkaterän neulominen ja neulo KAAVIO 2. Kerroksen vaihtumiskohta on nyt sukan alla 4. ja 1. puikon välissä. Kun neulot ensimmäisen kerroksen, poimi samalla kantapään reunasta silmukat ja neulo ne kiertäen oikein seuraavasti:

Neulo 1. puikolle 5 kantapohjan silmukkaa ja poimi sekä neulo kiertäen oikein 15 s kantatilkun reunasta (14+1) eli yhteensä 20 silmukkaa. Neulo 2. puikon 14 silmukkaa ja 3. puikon 15 silmukkaa normaalisti oikein. Poimi ja neulo 4. puikolle kiertäen oikein 15 s kantatilkun reunasta ja neulo 5 kantapohjan silmukkaa normaalisti eli yhteensä 20 silmukkaa. Silmukat jakautuvat puikoille nyt seuraavasti: 20-14-15-20.

Jatka neulomista KAAVION 2 mukaan ja tee kiilakavennukset. Kiilakavennukset neulotaan tässä ohjeessa jalkapohjaan. Tee kavennukset joka toisella kerroksella. Tee kavennuksia, kunnes puikoilla on taas 14-14-15-14 silmukkaa eli yhteensä 57 silmukkaa. Neulo KAAVIO 2 loppuun.

7. Sukan kärki

Neulo sukan kärki KAAVION 2 mukaan ja neulo kärkikavennukset leveinä nauhakavennuksina: Neulo 1. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 2. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 3. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 4. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 1 kerros kaventamatta.

Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 8-8-9-8 s. Tee kavennukset sen jälkeen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 2-2-3-2 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Jalkaterän valmis pituus on noin 24,5 cm. Neulo toinen sukka samoin.

8. Viimeistely

Päättele langanpäät. Laita sukat lopuksi märän pyyhkeen väliin tasaiselle alustalle. Anna sukkien olla siinä yön yli ja poista pyyhe aamulla. Anna sukkien kuivua rauhassa kuiviksi. Jos sinulla on sukkablokit, voit käyttää niitä apuna. Noudata langan vyötteessä mainittuja hoito-ohjeita.Mukavaa talvea ja ilon silmukoita!

Lämmöllä, KikiliakiiKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevyet kesäsukat -ohje

Lumiukko kaulaliina + ohje

Hopsulaheit ja hellät tunteet