sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Keväisten kotisukkien stoori

 Neuletyö 9/2023

Apua apua apua

Mä rupesin kaipailemaan tuossa pari päivää sitten värejä elämään. Mua jotenkin tympii niin tämä pimeä talvi ja vuodenaika, että mä aattelin tehdä itselleni kevääksi ja kesäksi jotain tosi värikästä. Ihan lyhytvartisia sukkia mä aattelin tehdä ja sitten mä muistin, että mullahan on täällä blogissa yks ohje niihin.

Kun mä löysin ohjeen, niin tämä ohje oli kirjotettu kuitenkin paksuille 7 Veikka langoille ja siksi se ei kelvannut mulle. Niinpä mä otin Excelin esiin ja muokkasin ohjetta niin, että sillä saa tehtyä nyt ohuempia sukkia. No mitä tapahtui? Mä jäin koukkuun tähän malliin! 😄

Mä olen niitä ihmisiä, jotka neuloo normisti yhden parin yhdellä mallilla, mutta nyt mun täytyy sanoa, että tämä malli koukutti mut. Näissä sukissa voi soveltaa ja säveltää värien kanssa ihan oman maun mukaan. Jokaisesta sukasta voi tehdä erinäkösen ja värejä voi vaihdella niin kauan kuin mielikuvitusta vaan riittää.

Siksi mä varmaan innostuinkin näistä. Ja ohjekin on helppo. Mä osaan sen jo melkein ulkoa ja mä olen neulonut nyt sillä ohjeella kaksi sukkaparia. En mä ole hoksannutkaan koskaan tästä mallista tällasia juttuja. Tämän kaiken lisäksi näihin saa uppoamaan kaikki pienimmätkin langanjämät 💪😊

Ainoa miinuspuoli näissä sukissa on se, että niissä on paljon pääteltävää. Mutta. Mä olen sitä mieltä, että jos haluaa nätit sukat, niin sen eteen pitää nähdä joskus vähän vaivaa. Sitä paitsi. Värien määrän voi päättää ihan itse, nämä voi neuloa vaikka vaan kahdella värillä jos niin haluaa.

No mitenkäs ne langat 😏 Mä olen yhdistellyt näissä sukissa neljää eri lankamerkkiä. Ne vastaa toisiaan hyvin paljon koostumukseltaan ja niiden juoksevuus on aika tarkkaan 100 g = 260 m. Näitä lankoja ovat Novita Nalle, Kaupunkilanka Rotvalli, Gjestal Maija ja uutena lankana Perfect premium sukkalanka.

Tuo Perfect premium lanka oli mulle oikea löytö ja aarre. Siitä löytyy nimittäin mun  k a u a n  kaipaamani limen vihreä väri, jota ei tahdo löytää just nyt yhtään mistään tämän vahvuisena. Lanka-Kaisan verkkokaupasta mä sitä löysin 💚 Iiik 💚 Nyt mä pääsen neulomaan miniälle sukat, jotka mun piti tehdä hänelle jo syksyllä.

Mä laitoin tämän ohjeen nyt tänne blogiin, jos joku toinenkin on tympiintynyt tähän pimeään ilmastoon ja haluaa väriä elämäänsä. Sen ekan ohjeen mä poistin täältä, niin ei mene ohjeet sekasin. Musta ei ole järkeä pitää kahta ”samanlaista” ohjetta täällä sekottamassa pakkaa 😊

Kuullaan taas 😊

Kikkajohanna 




5 kommenttia:

  1. No pääteltävääkin on vähemmän kuin pidemmissä sukissa eli sinänsä ei ole paljon pääteltävää :D Tuo limevihreä on kyllä niin keväinen ja raikas väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kun sukat on lyhytvartiset niin pääteltävää on paljon vähemmän :D Kiitti, mä tykkään tuosta limen vihreästä kovasti, siitä tulee mieleen pääsiäinen ja kevät :)

      Poista
  2. Oik! ihanat sukat! Nämä on pakko tehdä 😁. Ihanat kirkkaat värit sinulla, etenkin tuo lime. Aikuisten lasteni iloksi teen kaikista kirkkaimmilla väreillä ensimmäiset ja seuraavien kanssa katson mitä langan loppuja vielä löytyy. Pidän nykyään vain itse tekemiäni sukkia, on ylellisyyttä pitää mukavia ja kiristämättömiä sukkia joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa ihana kuulla! :) Tuo limen vihreä lanka oli mulle todellinen löytö <3 Kyllä, on ylellisyyttä saada pitää omia sukkia jalassa ja joka päivä :)

      Poista
  3. Aivan ihana tämä sinun sukkamallisi. Täytyy varmaan laittaa puikoille.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...