lauantai 18. helmikuuta 2023

Olen lankahamsteri, entäs sä

Mä tunnustan

Hei. Uskallatko sä tunnustaa olevasi lankahamsteri. Mä tunnustan nyt ja myös sen, että mä olen hulluna lankoihin.  Mä vaan rakastan niitä. Aina kun kauppaan ilmestyy uusia värejä, niin mä käyn ostamassa niitä muutaman kerän varastoon. Hetken päästä niitä kun ei saa enää mistään. Mulla onkin aika laaja värivalikoima kotona.

Mä en ole suuri pätkä- ja liukuvärjättyjen lankojen ystävä, siksi multa ei niitä löydy. Mä suosin yksivärisiä lankoja. Mulle tämä lankavarasto onkin mun oma aarreaitta. Mun kaikki langat on esillä olkkarissa parissa valkoisessa mappihyllyssä. Siitä on tosi helppo nähdä mitä värejä mulla on ja valita työhön tarvittavat langat.

Jos jotain väriä ei ole, niin sitten mä etsin ja ostan sitä jostain. Mä myönnän, että mun lankavarasto on sen kokonen, että nämä langat riittäis melkein maailman tappiin asti. Viimeksi kun mä laskin niiden määrän niin mun lankavarastolla oli painoa noin 25 kg. Mä olen kokeillut kyllä lankalakkoa, mutta mulle käy sen kanssa kuten laihtarissakin.

Liian ehdoton linja johtaa jossain vaiheessa ratkeamiseen. Siinä sitä sitten ollaan. Haetaan postista 30 kerän lankalähetystä aurinkolasit silmillä roikkuen. Morkkista mulle ei näistä lankaostoista kuitenkaan koskaan tule. Se on vähän ihme juttu. Päinvastoin.

Mulle tulee tosi hyvä fiilis, kun mä hipelöin ja ihastelen näitä uusia lankoja kotona ja suunnittelen mitä mä niistä teen. Mä ajattelenkin asiasta vähän niin, että tämä neulominen on mun harrastus ja harrastukset nyt maksavat. Tämä ei ole sen kummempaa kuin että jos mä keräilisin jotain posliinipossuja ja kiillottelisin iltaisin niiden pulleita poskia.

Tai jos mä ostaisin vuosikortin punttisalille. Jeah. Just nyt mulla on ollut haussa limenvihreä lanka Novita Nallen vahvuisena. Sitä ei tahdo löytää tällä hetkellä oikein mistään. Se on harvinaisempi väri.  Nyt mä kuitenkin löysin sitä pitkän etsimisen jälkeen ja laitan tänään tilauksen taatusti menemään.

Mä olen harventanut parin viime vuoden aikana näitä lankaostoja siksi, että mun lankavarastossa säilyisi sellanen kauhun tasapaino. Mitään ehdotonta lankojen ostokieltoa mä en varmaankaan itselleni aseta. Ostolakossa ei ole mitään pahaa, mutta mä innostun ihan himskatisti aina, kun kauppoihin ilmestyy jotain uutta ja ihkua uutuus lankaa.

Kikkajohanna
12 kommenttia:

 1. Juu täällä toinen lankahamsteri ja onnellinen siitä!🤗🤗 Ihan samalla lailla ajattelen näistä langoistani ja värit nyt yksinkertaisesti ovat niin ihania. Olen ajatellut, että paljon hullumpaankin sitä voisi rahojaan tuhlata ja tämä ei ole edes hullua😅 En ole koskaan laskenut lankojeni määrää painoissa. Pitäisi varmaan ihan mielenkiinnosta tehdä sekin. Mä haaveilen Ikean Hemnes-sarjan lasivitriinistä, ehkä paristakin, joihin saisin langat ja niistä näkyis hyvin, mitä eri värejä löytyykään😇t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, kiva kuulla että siellä on toinen yhtä "pöhkö" lankahamsteri! :) Värit on ihania! Lasivitriini langoille kuulostaa oikein hyvälle, siellä langat olisi myös suojassa kaiken maailman pöpöiltä :)

   Poista
 2. Ihana kirjoitus, ja uskon että meissä neulojissa asuu pieni tai iso lankahamsteri :) Iso lankavarasto on järkevää jo neulesuunnittelun kannaltakin :D Yritän ostaa aleista lankaa, nykyisin en kylläkään enää jokaisesta, mutta välillä kyllä sitä sortuu ostamaan uusia värejä kuten tammikuussa geishavärit. En ole laskenut omaa lankavarastoa, joskus yritin, mutta liian työlästä. Veikkaan että on joku 20 kg :D Ehkä joskus sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja kyllä, olen samaa mieltä siitä, että iso lankavarasto on hyvä olla olemassa ;) jo ihan senkin takia, että on tarpeeksi värejä joista valita kun suunnittelee jotain uutta mallia :) Mä tilasin eilen sitä limen vihreää lankaa, jota etsiskelin pitkään netistä. Se on miniän lemppariväri ja nyt mä pääsen suunnittelemaan hänelle omat sukat :)

   Poista
 3. hamsteruus iskee alennusmyynneissä ja kirppareilla.mutta voisi rahat mennä pahempiinkin epäterveellisyyksiin.nyt kärsii vain nivelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Mä ajattelen myös tuosta asiasta samalla tavalla, mun vähät rahat voisi mennä paljon pahempiinkin asioihin kuin lankoihin :)

   Poista
 4. Täytyyhän sitä varastoa olla jos vaikka keskellä yötä iskee joku uusi idea. Kunhan et päästä sitä yhtä pahaksi kuin minulla on. Työttömänä ollessani olin välillä aina kirpparilla töissä ja tietysti piti ostaa kaikki langat ja purkukelpoiset neuleet mitä vain sattui tulemaan myyntiin. Minä kun tykkään jämälangoista, mutta ei niitä tarvitsisi olla joka paikka täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan :) Jämälangathan on aivan upeaa matskua tehdä neuleita! Ne on tosi inspiroivia ja saa ainakin mun mielikuvituksen liikkeelle. Ja purkulankojen uusiokäyttö kuulostaa ainakin mun korviin sitäkin upeammalta. Minunkin pitäisi harrastaa sitä enemmän :)

   Poista
 5. Eihän se ole neuloja eikä mikään jos ei kotoa pientä lankakauppaa löydy =D Mun päätökset ostolakosta tai lankalaihiksesta ei koskaan pidä. Aina iskee idealla, johon tarvitsee hankkia ainakin yksi kerä puuttuvaa sävyä tai laatua. Koita siinä sitten laihistella! Uskon vanhaan sanontaan, että aika tavaran kaupitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloista sunnuntaita ja kiitos! :) Kuulostaa niin tutulta tuo, että aina puuttuu just se yksi väri varastosta, jota kaipailee ja sitten on ihan "pakko" käydä ostamassa lisää lankoja :D Laihdutuskuurit alkaa aina huomenna, eikös sitä niin sanota :)

   Poista
 6. Langat on ihania! Tosin heikompi olen vastustamaan ihania kehruukuituja ja niitä tuppaa kertymään enemmänkin kuin lankoja. Ja langoiksihan nekin sitten aikanaan muuntuvat :D Langoista olen nyt yrittänyt käyttää pois vanhoja hamstraamiani seiskaveikkoja, jotka eivät innosta enää yhtään kehruuharrastuksen aloitettuani. Mutta ihanat laatulangat erikoisliikkeissä... voi sitä kuolan määrää!

  Ja juu. Sanon aina että minä kun en pistä rahojani tupakkaan, alkoholiin tai baari-iltoihin tms niin saan sitten törsätä käsityöjuttuihin :D

  Minä haaveilen, että talon remontti joskus jonain vuonna valmistuisi edes sen verran, että saisin oman käsityöhuoneen. Sinne sitten laittelisin vitriineihin ja hyllyköihin esille kaikki langat ja kehruukuidut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloista sunnuntaita! :) Langat on ihania! Kyllä. Oma käsityöhuone - voi että se olis ihana <3 Sinne voisi laittaa oman neulontatuolin ja pikku pöydän siihen viereen kahvikuppia varten <3 Sitten voisi kuunnella radiota/äänikirjaa ja neuloa ja taas vaan neuloa <3 Tämä on yks munkin unelmista :)

   Poista

Lankavaraston laihdutuskuuri

Heippa hei! Mun tämän vuoden neule-elämä on ollut täynnä pitkiä taukoja, kun elämä on heitellyt milloin minnekin. Olen ollut vuoden mittaan...