lauantai 10. kesäkuuta 2023

Voi hyvänen aika!

 Neuletyö 14/2023

Mitä teille kuuluu?

Mulla on tässä kahden ja puolen kuukauden somehiljaisuus takana, enkä ole käynyt sinä aikana kuin kääntymässä nopsaan täällä blogissa. Sanotaan näin, että mulle tuli maaliskuussa pahemman luokan kevätväsymys, josta toipuminen on vienyt näinkin kauan. Otin eilen puikot esiin ensimmäistä kertaa tauon jälkeen, ja ajattelin jatkaa siitä mihin jäin.

Neulon just nyt äidille lyhytvartisia kukkasukkia. Niiden piti olla alun perin äitienpäivälahja, mutta ne suunnitelmat muuttuivat. Täytyy sanoa, että vähänkös mua jännitti ruveta neulomaan! Ensimmäiset kerrokset sujuivat tosi takkuisesti ja puikot painoivat sormia sieltä täältä. Ajattelin, että näin hankalaako tämä neulominen onkin. Kuinka olen voinut neuloa aiemmin niin paljon?

No. Koska periksi ei anneta, päätin neuloa pari kerrosta kerrallaan ja pitää siinä välissä reilusti taukoja. Halusin tunnustella rauhassa omia tuntemuksia neulomisesta. Miltä se tuntuu ja tuntuuko se enää miltään. No se taisi kannattaa. Nyt mun sormet ovat vertyneet ja muistan taas, miksi neulon.

Äidin kukkasukat

Kuten jo kerroin, rupesin neulomaan maaliskuussa äidille kukkasukkia.  Tein tietysti ensin vähän salapoliisityötä, ja kyselin äidiltä kautta rantain, millaiset sukat olisivat hänestä kauniit. No. Vastaukseksi sain, että sukissa pitää olla paljon kukkia ja väreinä olisi kiva olla ainakin keltaista, limenvihreää, vaaleanpunaista ja pinkkiä.  Siitä se ajatus näihin sukkiin lähti ja suunnittelu sujui kun tanssi. Mutta.

Sitten tuli tuo surullinen tauko, ja unohdin koko sukan. Nyt pari päivää sitten löysin taas sukan ja ajattelin yrittää neuloa sen loppuun. Kun katselin tuota isoa ja lötköä sukkaa, totesin, että kaavioita täytyy korjata ja sukat täytyy neuloa pienemmillä puikoilla. Niin korjailin kaaviot ja vaihdoin puikkojen lisäksi vielä väritkin. Nyt sukat eivät ole enää äitini lemppariväreillä neulotut, mutta uskon, että hän pitää näistä sukista silti.

Langat ja puikot

Lankoina mulla on näissä sukissa tällä kertaa Socki Fine, tuo Novita Venlan vahvuinen lanka. En itse oikein piittaa tästä langasta, mutta käytän sitä, koska sitä tuli hankittua aikoinaan keräkaupalla, halvalla kun sai. Langan koostumus on ihan sama kuin Venlassa, mutta lanka on tosi karheaa ja tuntuu aika haperolta. Ei tarvitse kuin nykäistä hiukan ja se napsahtaa jo poikki.  Mutta mä en valita. Olen ajatellut käyttää nämä Socki Finet pikkuhiljaa pois, poiskaan kun niitä ei henno heittää.

Puikot ovat nyt niinkin pientä kokoa kuin 2 mm, ja niillä neulominen tuntuu tosi haasteelliselta. Ne taipuvat neuloessa sinne tänne ja silmukat ovat vaan noin nuppineulanpään kokoisia. Huh! Aion kuitenkin jatkaa nyt niillä. Huomasin nimittäin, että niillä neulottuna mun neulejälki on paljon tasaisempaa, mutta. Se tarkoittaa myös sitä, että työssä pitää olla paljon enemmän silmukoita, äh.

Nyt en lupaa kirjoitella tänne edes joka toinen päivä, mutta laitan kyllä tässä kesän aikana mun lomakuulumisia tulemaan. En ajatellut pitää toista kertaa sentään yhtä pitkää taukoa. Kivaa kesän alkua sulle, ensi viikolla kuulemma lämpenee! 

💖 Kikkajohanna 


Äidin kukkasukat

Koko: 38

Puikot: 2 mm

Langat Socki Fine, 100 g = 425 m

Malli: Itse piirretty ja suunniteltu

Ohje: En tiiä onko tulossa

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Nämä on niin kauniit, molemmissa väriyhdistelmissä.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maribel! Kiitos kovasti :) Itse tykkään ehkä tuosta punaisesta väriyhdistelmästä enemmän <3

   Poista

Häätunnelmia

Moikka! Tytär meni lauantaina naimisiin ja täällä teille kirjoittelee väsynyt, mutta onnellinen äiti ja tuore anoppi 💚 Nyt en tiedä mistä a...