keskiviikko 17. tammikuuta 2024

ISÄN POROSUKAT

NEULE 1/2024

Hei på dej!

Isällä on nyt alkuvuodesta synttärit ja mietin uuden vuoden tuolla puolen, mitä antaisin hänelle lahjaksi. No neulojana ajattelin tietysti heti, että neulon hänelle jotain. Ehdotin äidille näitä vuosi sitten suunnittelemiani porosukkia, joissa on Suomen lippuja ja poroja, koska isä on tosi isänmaallinen ihminen. Malli on oma, muokkasin sitä nyt vaan isän sukkiin sopivaksi.

Sukan varteen tuli lumipyryssä hyppiviä poroja ja pari riviä Suomen lippuja. Alkuperäisessä mallissa oli myös Japanin lippuja, sillä ensimmäiset sukat matkasivat tuliaisina Japaniin. Jätin Japanin liput sukista pois ja isän sukkiin tein vain Suomen lippuja. Sukat neuloin ruskeasta Nalle-langasta, niin niistä tuli sopivan ohuet, eivätkä jalat hikoile samalla tavalla kuin paksummissa 7-Veikasta neulotuissa sukissa.

Jalkaterän päälle neuloin 2 o, 2 n joustinta siksi, että sukka istuu jalkaan näin napakammin. No. Eihän tämä sukka olen niin nätti kuin se olisi ollut sinivalkoisena. Jos olen rehellinen, niin minusta nuo porot näyttävät enemmän peuroilta kuin poroilta 😄 Uskon kuitenkin, että isä pitää synttärilahjastaan, sillä hän pitää villasukista. Hän tykkää pitää villasukkia iltaisin, kun katsoo telkkaria ja talvella aina.

Ajattelen, että ihmiselle, joka arvostaa oikeasti käsintehtyjä villasukkia ja käyttää niitä, on mukava antaa lahjaksi neuleita. Siinä ei tule sellaista oloa, että olen tehnyt turhaa työtä. Esimerkiksi ystäväni Y toivoi vuosi sitten joululahjaksi harmaita säärystimiä. Tein ne hänelle, ja joka kerta kun tapasimme sen syksyn, talven ja vielä kevään aikana, oli hänellä nämä säärystimet aina jalassa.

Minulle se, ettei suurella vaivalla tekemiäni neuleita laiteta kaappiin hapertumaan, on iso merkitys. Sydämessä läikähtää joka kerta sillain tosi lämpimästi, kun näen neuleeni käytössä. Tänä jouluna tein ystävälle Y uudet harmaat säärystimet lahjaksi ja hän oikeasti piti lahjastaan <3 Miten tämä liittyy isääni? Hän arvostaa myös villasukkia.


Kikkajohanna




6 kommenttia:

  1. Minusta nuo ruskeat sukat näyttävät myös kivoilta, johtuukohan siitä että yleensä neulon miehiseen makuun neutraaleilla väreillä ja ruskea sopii miehille hyvin (toki sininenkin sopii hyvin). Vai miellyttääkö mua vaan ruskea tällä hetkellä, kun kerin jotain ruskeita jämiä tässä taannoin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan, itsekin miellän ruskeat ja siniset sävyt miehisiin sukkiin ja se oli yksi syy siihen, miksi valkkasin näihin sukkiin tämän värin :) Mäkin tykkään jotenkin nyt ruskeasta, varsinkin kun sitä yhdistelee vaaleanpunaisen ja -sinisen värin kanssa :)

      Poista
  2. Siinäpä onkin nyt iloisesti hyppiviä poroja. Hyvä mallikuvio. Varmasti moni muukin minun lisäkseni haluaisi tuon porokuvion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katsotaan josko saisin jossain vaiheessa piirreltyä kaavion ymmärrettävään muotoon :)

      Poista
  3. Heippa!
    Minun mielestäni molemmat värit on oikein kivat. Ihana kuvio, kyllä se on poro. Varmasti isäsi pitää. Minun nuoret saa sukkia joululahjaksi joka vuosi, ja varmasti pettyisivät, jos niitä ei tulisi.
    Oikein kauniit sukat.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Marika ja kiitos taas! :) Juu uskon, että isä tykkää näistä sukista :)

      Poista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...