perjantai 19. tammikuuta 2024

PUPUMAISET LAPASET

 NEULE 3/2024

Moi moi!

Viikon pakolliset ja viralliset hommat on hoidettu ja täällä alkaa viikonloppu. Aion pyhittää viikonlopun neulomiselle, neulomiselle ja neulomiselle, ja katsella ikkunasta sakeaa lumipyryä ja kuunnella pakkasen paukkumista. Sikäli mikäli nuo sääennustukset nyt pitävät taas paikkansa. Kun saan tämän postauksen tehtyä aion ottaa puikot käteen ja neuloa sydämeni kyllyydestä niin paljon ja pitkään kuin ikinä haluan 😊

Ajattelin esitellä sinulle tänään tämän vuoden kolmannen neuletyön, eli suunnittelemani Pupumaiset -lapaset. Äiti pyysi minua suunnittelemaan hänelle lapasohjeen, kuten kerroin aiemmin. Ilostuin pyynnöstä tietenkin kovasti, sainhan näin tekemistä. Piirsin kaaviot ja toteutin lapaset, mutta muuten ne ovat äitini toiveiden mukaiset väreineen ja pupuineen. Ei ollenkaan huanot! 😊

Suunnittelu alkoi siitä, että lähetin äidille aluksi inspiraatiokuvia omista aiemmista sukkamalleistani ja kyselin, olisiko niissä ehkä jotain, mitä hän haluaisi lapasiin. Värejä tai kuvioita. Hän löysi Pupujen puutarha -sukista lapasten aiheen, eli puput. Sen lisäksi hän kertoi pitävänsä sukissa olevista kaarevista laineista. Niin lupasin laittaa niitä lapasiin jossain muodossa.

Lapasten värit valikoituivat äidin ulkoilutakin värien mukaan. Niinpä lapasten väreiksi tulivat vaaleanpunainen, ruskea ja valkoinen.  Limenvihreä ei tullut kysymykseen. Lapaset olisivat olleet aika hitsin hurjat, jos sikseen tulee. Olen itsekin ihan samaa mieltä. Muita toiveita lapasissa olivat, että ne olisi helppo neuloa ja että niissä olisi tosi lyhyet langanjuoksut. Sen lisäksi äitini toivoi, että puput olisivat lapasissa jotenkin limittäin tai että niitä olisi siinä useita.

Lopuksi hän ehdotti, että lapasten joustimesta tulisi raidallinen. No. Tältä meidän yhteistyömme näyttää. Äiti oli tosi tyytyväinen ohjeeseen ja neuloi itselleen pupulapaset. Alla kuva äidin neulomista Pupumaisista. Lupa kuvan julkaisuun on. Ne voi neuloa myös kaksivärisenä, jos ei pidä silmukoimisesta. Sain itse tästä tosi kivan projektin suunniteltavaksi ja toteutettavaksi. Tykkään näistä lapasista kovasti ja nimeksi näille tuli Pupumaiset.

Kuten olen joskus sanonut, niin onpa kyllä hankala keksiä lapasille sellaista nimeä, joka ei ole jo käytössä jossain päin maailmaa. Huokaus. Olen tosi huono keksimään nimiä, ja jos keksin jonkun hyvän, on se varmasti jo ”varattu”. Eipä siinä auta muu, kuin keksiä uusi nimi. Ennen kuin nämä lapaset saivat Pupumaiset -nimen, kutsuin niitä tekovaiheessa mm. hempukoiksi, puppeloisiksi ja lopulta pumpernikkeleiksi, koska niiden väreistä tuli mieleen jostain syystä piparkakut?


Kikkajohanna




 

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä viikonlopun suunnitelma! Mikä siinä onkin, että puputeemalla varustetuille neuletöille on todella vaikea keksiä nimi. Pupumaiset on kyllä hyvä nimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo viikonloppu meni sen verran leppoisasti, että neulominen on jatkunut vielä alkuviikolle ja minulla on taas uutta lapasta puikoilla B)

      Poista
  2. Heippa!
    Nämä puput ovat oikein söpöt. Sopii lapasiin ja sukkiin. Iloiset väriyhdistelmät. Tulee kevät mieleen noista ihanista keltaisista ja vihreistä.
    Oikein ihanaa askarteluviikonloppua sinulle /Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Itse tykkään myös, että nämä puput tai pupujen päät on kivat. Mukavaa loppuviikkoa sinulle sinne! :)

      Poista
  3. Kuulostaapa tosi ihanalta sinun viikonloppusi suunnitelma; neuloa sydämen kyllyydestä❤️❤️Ja ihana oli teidän yhteistyö äidin kanssa ja mahtava tulos👍Se on kyllä just näin, että kun jonkin nimen keksit, se on takuuvarmasti jo ”keksitty” ja käytetty! Koitan nykyään heti kirjoittaa vihkoon ylös, jos tulee jotakin mieleen tai kuulen jonkin hyvän nimen, joka voisi sopia. T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viikonloppu meni oikein hyvin :) Joo ei ole helppoa ei keksiä nimiä neuleille, niitä kun on olemassa varmaan satoja tuhansia :)

      Poista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...