lauantai 27. tammikuuta 2024

VOIHAN KUPLA

 NEULE 5/2024

Moikka!

Se on sunnuntai ja täällä on pistetty lapasiin kuplaa toisen perään. Yritin olla kerrankin tooosi taiteellinen ja tässä on pitkän tuhertamisen tulos. Itse tykkään siitä kovasti 😊 Koska elän nyt jossain talvihuumassa, halusin suunnitella vielä toiset talviaiheiset lapaset. Siitä se ajatus lähti. Kun mietin, millaiset lapaset teen, tuli ensimmäisenä mieleen lumilyhdyt, joiden raoista loistaa himmeä kynttilöiden kajo.

Ajatus valkoisista, vaaleansinisistä ja ehkäpä vielä vaalean keltaisista lapasista oli syntynyt. Oli minulla samaan aikaan toinenkin idea. Tietenkin. Halusin kokeilla lapasiin pohjaväriä, joka vaihtuu välillä toiseen kuviovärin pysytellessä koko ajan samana. Toteutin tämän ajatuksen ja lapanen on neulottu nyt kahdella pohjavärillä, eli vaaleansinisellä ja valkoisella. 

Vaaleankeltaisen värin hylkäsin romukoppaan ja neuloin kuplat tumman sinisellä. Minua kiehtoo tällä hetkellä jostain syystä vaaleansininen väri, vaikka muuten en ole ollut koko elämäni aikana sinisen värin ystävä. En tiedä mistä se johtuu. Lempparivärini oli koulussa aina vaaleanpunainen, kun muut kaverit tykkäsivät vaaleansinisestä.

En koskaan ymmärtänyt sitä, ja pidin itseäni siksi jotenkin erilaisena kuin muut. Noh. Täytyy sanoa, etteivät nämä pallukat kyllä paljon lumipalloilta näytä, niistä tulee mieleen ennemminkin vesikuplat tai jotain. Siksi nimi Kuplaiset on kai aika osuva 💦 Ehkä suunnittelen vielä jonain päivänä uudet lumipallolapaset.

Muuten, olen opetellut ottamaan nyt kuvia kännykällä ajastimen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun painan nappia, kamera ottaa kuvan kohteesta vasta 10 sekunnin päästä. Tämä on mahdollistanut sen, että voin ottaa kuvia lapasesta niin, että se on kädessäni. Kun napautan nappia, ehdin asetella käteni pöydän päälle suurin piirtein säädylliseen asentoon 10 sekunnin aikana ja odottaa, että kamera nappaa kädestä kuvan.

Minusta itsestäni on mukava katsella kuvia, joissa sukat ovat jalassa tai lapaset kädessä. Siinä näkee, miltä ne näyttävät ”luonnossa”. Valitettavasti joudun napsimaan toistaiseksi tällaisia yksikätisiä kuvia, koska kuvaan näitä tekeleitä yksikseni. Minulla on ollut kuvaamiseen tarkoitettu rengasvalaisin kaapissa jo pari vuotta, mutta arastelen jostain syystä ottaa sitä käyttöön. Tai sitten se on vaan puhdasta laiskuutta 😅

Kikkajohanna




3 kommenttia:

  1. Lapasten kuvaaminen on kyllä hankalaa varsinkin kun tahtoisi että ne on kädessä. Mutta koska täälläkin kuvataan lähestulkoon aina yksin niin täytyy tottua yksikätisiin kuviin. Kerran virittelin jotain viritystä että saisi molemmat kädessä mutta kehitys jatkuu vielä ja täytyy viritellä lisää jospa se joskus toteutuisi. Jos olisi omat studiot ja tilat niin silleen kyllä onnistuisi mutta kodista on vaikea löytää kuvauspaikkoja. Mutta nämäkin lapaset ovat kyllä kauniit taas jälleen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minulla sama homma, kuvauspaikkana on oma koti ja pieni piha, ja aika tarkalleen mun kuvaus studio rajoittuu makkarin ikkunan edessä olevan valkoisen lipaston päälle :D SIlloin kun kuvaan sukkia, virittelen jonkun viltin taustalle ja kuvaan sukat omissa jaloissa :)

      Poista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...