perjantai 11. elokuuta 2023

Hääsukat rakkaudella 1

Neuletyö 19/2023

Syysmorsiamelle


Nyt ne ovat vihdoinkin valmiit! Tyttären häälahjasukat nimittäin. Kyllä niiden suunnitteluun ja neulomiseen menikin aikaa, tai oikeastaan. Käytin suunnitteluun paljon aikaa, mutta neuloin itse sukat nopsaan. Aloittelin sukkien suunnittelun jo joskus huhtikuussa, sitten tuli ainakin kolmen kuukauden pituinen tauko ja tässä on nyt lopputulos.


Näiden sukkien suunnitteluun upposi siis tunteja ja taas tunteja, mutta itse olen tyytyväinen lopputulokseen. Jokainen silmukan paikka sukissa on harkittu tarkkaan ja silti minusta tuntuu, että sukan kaavioita olisi voinut muokata vieläkin lisää. Mutta nyt ei pidä olla liian vaativa, vaan jossain vaiheessa on vedettävä se raja, että nyt riittää.


Kukaan tai mikään ei ole täydellistä tässä elämässä. Kyllä nämä järjellä ajatellen ovat ihan hyvät sukat häälahjaksi. Mulla kävi näissä sukissa sama tuuri kuin polttarisukkien kanssa. Sukkien takasauma ja kiilat jalkaterissä onnistuivat tosi hyvin. Ne näyttävät siisteiltä ja ovat muutenkin katseiden kestävät. Värit, jotka tytär valitsi, tekivät sukista tyylikkäät.


Enpä tiedä olisinko osannut valita itse parempia. Asioita, joita tytär toivoi sukkiin, olivat koivunlehdet, tupsunyörit ja palmikot. Muut toiveet toteutin sukissa, mutta palmikot jätin tekemättä. Kokeilin kyllä suunnitella sukat, joissa on molempia, kirjoneuletta ja palmikoita, mutta mun taidot loppuivat siihen. Niin otin oman taiteellisen vapauden ja tein pelkät kirjoneulesukat, ja käytin niissä muita tehokeinoja.

Ohjetta en ole näihin tekemässä.

Kikkajohanna




2 kommenttia:

  1. Olen itsekin miettinyt joskus helpon kirjoneuleen ja palmikon yhdistämistä mutta jotenkin aivot haluaa pitää ne vielä erillään :D Mutta sukat ovat upeat ja kyllä sulle olisi paikka neulesuunnittelijarintamalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sama täällä mun aivojen kanssa :D ja kiitos kiitos :)

      Poista

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...