lauantai 1. lokakuuta 2022

Luontopolku sukkaohje - ilmainen


Kikka Virolainen

Luontopolku

Kirjoneulesukkaohje

 

- Luonnonhelmassa -

Kesäisten koivujen katveessa. Kuohuvan kosken rannalla. Kulkee kivinen polku.

Sen reunoilla kukkivat kukkaset. Kauniisti kaikuu luonnon laulu.



Ohje ja kuvat: Kikka Virolainen

kikiliakii@gmail.com

Salossa 2.10.2022

Ohje
Koko

38-39

Varren korkeus on noin 31 cm. Jalkaterän pituutta voi säätää omien mittojen mukaan.

Sukkapuikot

3 mm tai oman käsialan mukaan

Langat

Novita Nalle, luonnonvalkoinen (010) noin 90 g

Novita Nalle, Heinä (334) noin 60 g

Langanmenekki

Yhteensä noin 150 g

Lankojen juoksevuus

100 g = 260 m

Neuletiheys

28 silmukkaa kirjoneuletta 10 sentillä

Mallineuleet

2 o, 2 n -joustinneule

Neulo 2 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin. Toista koko kerroksen ajan. Toista kerroksia ohjeessa mainittu määrä.

ssk

Nosta 2 s yksitellen oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein. Siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle kiertämättä niitä ja neulo oikein yhteen takareunoista.

Neulo näin

Varren joustin

Luo heinän värisellä langalla yhteensä 76 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle seuraavasti: 22-16-16-22. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan takana 4. ja 1. puikon välissä. Neulo 2 o, 2 n –juostinneuletta yhteensä 12 kerrosta.

Neulo KAAVIOT 1 ja 2

Aloita kirjoneule ja neulo KAAVIO 1. Lisää kaavion ensimmäisellä kerroksella työhön 4 silmukkaa KAAVION 1 mukaan. Silmukat jakautuvat tämän jälkeen puikoille 24-16-16-24. Kavenna sukan vartta KAAVIOIDEN 1 ja 2 mukaan.

Kun olet neulonut KAAVION 1, jatka neulomalla suoraan KAAVIO 2. Huomaa yksi ylimääräinen kavennus kerroksella 75. KAAVION 2 lopussa puikoilla on silmukoita jäljellä 16-15-16-16, eli yhteensä 63 silmukkaa.

Kantatilkku (vahvennettu kantapää)

Neulo vahvennettu kantapää luonnonvalkoisella langalla 4. ja 1. puikon silmukoilla. Siirrä siis nämä 32 silmukkaa samalle puikolle. Jätä 2. ja 3. puikon silmukat puikoilleen lepäämään. Aloita kantatilkun neulominen sukan nurjalta puolelta ja neulo ensin 1 kerros nurin. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule:

Oikea puoli: Nosta 1 s neulomatta ja neulo 1 s oikein. Toista koko kerroksen ajan. Kerroksen viimeinen silmukka neulotaan aina. Käännä työ. Nurja puoli: Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kaikki muut kerroksen silmukat nurin. Käännä työ.

Toista näitä kahta kerrosta, kunnes olet neulonut kantatilkkuun yhteensä 32 kerrosta. Viimeinen kerros kantatilkussa on nurja kerros. Jaa sen jälkeen kantatilkun silmukat puikolla kolmeen osaan 11-10-11 ja tee kantapohjan kavennukset.

Kantapohja

Neulo ensimmäisellä kerroksella työn oikealla puolella vahvennettua neuletta ensin 11 sivusilmukalla ja sitten 9 keskimmäisellä silmukalla eli yhteensä 20 silmukalla. Neulo (seuraava) 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 10. Käännä työ.

*Nosta työn nurjalla puolella 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa nurin ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka nurin yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 10. Käännä työ.

Nosta työn oikealla puolella taas 1. silmukka neulomatta, neulo 8 silmukalla vahvennettua neuletta ja 10. silmukka ja 1 sivusilmukka ssk:na yhteen. Sivusilmukoita jää jäljelle 9. Käännä työ.*

Jatka *-* neulomista ja kavennuksia, kunnes kaikki sivusilmukat on kavennettu pois ja jäljellä on keskimmäiset 10 silmukkaa. Viimeinen kerros on nurja kerros. Käännä työ ja siirrä kantapohjan 5 ensimmäistä silmukkaa toiselle puikolle. Toiselle puikolle jää 5 silmukkaa. Näiden puikkojen välissä on uusi kerroksen vaihtumiskohta.

Neulo KAAVIO 3

Aloita jalkaterän neulominen ja neulo KAAVIO 3. Kerroksen vaihtumiskohta on sukan alla 4. ja 1. puikon välissä. Kun neulot ensimmäisen kerroksen, poimi samalla kantapään reunasta silmukat ja neulo ne kiertäen oikein seuraavasti:

Neulo 1. puikolle 5 kantapohjan silmukkaa ja poimi sekä neulo kiertäen oikein 17 s kantatilkun reunasta (16+1) eli yhteensä 22 silmukkaa. Neulo 2. puikon 15 silmukkaa ja 3. puikon 16 silmukkaa normaalisti oikein. Poimi ja neulo 4. puikolle kiertäen oikein 17 s kantatilkun reunasta ja neulo 5 kantapohjan silmukkaa normaalisti eli yhteensä 22 silmukkaa. Silmukat jakautuvat puikoille nyt 22-15-16-22.

Jatka neulomista KAAVION 3 mukaan ja tee kiilakavennukset. Neulo kiilakavennuksissa 1. puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ssk. Tee kavennukset joka toisella kerroksella. Toista, kunnes puikoilla on taas 16-15-16-16 silmukkaa eli yhteensä 63 silmukkaa. Neulo KAAVIO 3 loppuun ja tee kärkikavennukset.

Sukan kärki

Neulo kärkikavennukset leveinä nauhakavennuksina KAAVION 3 mukaan: Neulo 1. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 2. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 3. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s, 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Neulo 4. puikon alussa 1 s oikein ja tee ssk. Neulo 1 kerros kaventamatta.

Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 12-11-12-12 silmukkaa. Tee kavennukset sen jälkeen joka kerroksella, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 3-2-3-3 s. Katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi. Valmis jalkaterän pituus on noin 24,5 cm.

Neulo toinen sukka samoin.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Upota sitten sukat hetkeksi viileään veteen. Puristele varovasti kuivaksi ja rullaa pyyhkeen väliin. Avaa pyyhe varovasti ja muotoile sukat tasaiselle alustalle. Anna sukkien kuivua rauhassa siinä yön yli. Voit käyttää halutessasi viimeistelyssä pyykkietikkaa. Noudata langan vyötteessä mainittuja hoito-ohjeita.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SUKLAA- ja MANSIKKASYDÄN LAPASET

NEULEET 7 ja 8/2024 Heissanpådej! Ajattelin tehdä tänään tuplapäivityksen, koska minulla laahaa nämä blogipäivitykset nyt pahasti Instagra...