sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Lemmenmökki -tyynynpäällisen pala

Tästä se lähtee

No heippa. Tässä on nyt tuon tyynynpäällisen eka pala valmiina. Se on väritykseltään lämpimän pinkki / vaaleanpunainen ja savupiipusta nousee pieniä sydämiä. Talon edustalla taas kasvaa kukkia tai kaalinpäitä, kumpana ne nyt näkee. Tämän palan tunnelma onkin varsin sydämellinen 💖 Olen ruvennutkin kutsumaan tätä palaa nyt Lemmenmökiksi. 

Teknisiä yksityiskohtia

Pohjapala on neulottu ensin tasona kahdella puikolla. Siinä on oikealla puolella sileää neuletta keskellä  ja reunoja kiertää ainaoikein -neule. Tämä pala on neulottu kaksivärisenä. Kaikki muu palassa näkyvä tuotos on silmukoitu tai kirjottu palaan neulomisen jälkeen. Mulla on käytössä näitä paloja neuloessa pitkät puikot 2,5 mm ja langat on Nallea, Gjestal Maijaa tai Rotvallia. 

Lankojen juoksevuus on siis 260 m / 100 g. Tämä yksi pala painaa noin 20 grammaa eli lankaa menee yhteen palaan aika vähän. Tähän hommaan onkin tosi hyvä upottaa kaikki langanjämät. Tässä alla on tämän sydämellisen mökkipalan silmukointiohje. Siitä puuttuu nuo ainaoikeinneuleena neulotut reunat. Siinä näkyy vain palan keskiosa.
Mun silmukointi vinkki

Mä annan tähän loppuun mun oman silmukointi vinkin, josta voi olla apua palojen tekemisessä. Eli. Kun mä tiedän, että mun täytyy silmukoida neuleeseen jotain (isompaa), niin mä neulon pohjaneuleen puoli numeroa pienemmillä puikoilla, niin että neuloksesta tulee tiivis. Eli. Silmukoista tulee silloin pienempiä ja napakampia.

Kun mä sitten silmukoin siihen päälle jotain, silmukoinnissa käytetty lanka peittää silmukan paremmin ja lopputuloksesta tulee siisti. Silmukointi lankaa ei saa kiristää liian tiukalle, se saa jäädä aika löysälle neuleen päälle. Mulla tämä niksi ainakin on toiminut ja mä oon käyttänyt sitä tässäkin palassa. Siksi mä olen neulonut tuon palan 2,5 mm puikoilla.

Peruspalan ohje

Mä en ole vielä kirjottanut ohjetta tähän palaan. Teen sen seuraavaksi ja postaan sitten tänne blogiin. Mun täytyy vähän miettiä ensin miten mä sen kirjotan 😊

Jatketaan taas harjotuksia,

💚 Kikkajohanna
4 kommenttia:

  1. Tuohan voisi olla kiva kuvoa sukanvarteenkin. Täytyypä laittaa talteen.

    VastaaPoista
  2. Ihana Lemmenmökki! Ja tuo on kyllä hyvä vinkki tuohon silmukoimiseen. Juuri mietin itse sitä, miten se pohjan silmukoiden onnistuminen tosiaan vaikuttaa sitten silmukoimisjälkeenkin. Pitääpä kokeilla tätä konstia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) Olen käyttänyt tätä niksiä aika paljon ja kyllä se on helpottanut silmukoimista :)

    VastaaPoista

Mummiuutisia

No heippa! 😊 Minulla on nyt hyviä ja huonoja uutisia, ja mietin kummat kerron ensin…öööhm…nyt unohdin ne huonot, joten kerron iloiset uutis...